Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 315. rész.

A nők fölfelé szeretnek. Ritkán találkoztam olyan nővel, aki egy férfiben, ha szerelmes lett belé, ne valami többet, eszményibbet, nemesebbet, erősebbet látott volna, mint amilyen az valóban volt.

Ilyenkor szoktuk mondani, hogy „meghülyült". De ezt akkor is rámondjuk valakire, ha a szürke, hétköznapi tudatából egy magasabb valóságba lép. Ilyen a legtöbb vallásos és spirituális élmény, az önfeledt, részeg boldogság, ilyen a nagy muzsikának, a jó koncertnek és művészetnek a hatása: az ember önmaga fölé lép. Egy olyan valóságba, melyről nem is tudta, hogy létezik.

"A nők fölfelé szeretnek"Forrás: Shutterstock

Ezért is van az - biztosan tapasztaltad már -, hogy ez nem veszélytelen állapot! Elhagyjuk a realitás talaját, s ha nem nyílnak ki teljesen a szárnyaink, könnyen lezuhanhatunk.

Mert a csoda addig tart, amíg a szerelem. És magasról nagyot lehet esni. 

Szerintem: megéri. De lehet, hogy nincs igazam.”