Müller Péter: "Állj le néha. És figyelj."

Forrás: Shutterstock -
rohanás stressz Müller Péter magazin heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Tanácsolom, ha találkozol azzal a ritka emberrel, aki szeretsz, s aki szeret téged, tedd félre a mobiltelefonodat, és nézzetek egymás szemébe. És így beszélgessetek. Ez az egymásra figyelés titka.

"Állj le néha. És figyelj." Forrás: Shutterstock

Figyelmet szentelek rád - szoktuk mondani. Ez azt jelenti, hogy figyelmemet kivonom a hétköznapi, zűrzavaros világból, tisztán és zavartalanul csak a tiéd. Tisztán látom a lényedet, s te is érzed, mert ez a figyelem olyan éltető, mint növénynek a napütés. Más kérdés, hogy akire figyelek, annak is szüksége van a figyelmére, hogy befogadjon engem. Ezek az élet intim pillanatai. S gyakran az igazságé is. A mai rohanó világ bűne a szüntelen rohanás, a zaklatás és a zaklatottság. Mindenki szétszórtan fut, rohan, ügyeket intéz, s ennek eredménye az, amit stressznek nevezünk. Állj le néha. És figyelj.

Müller Péter további írásait itt olvashatod!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.