Brownie gyorsan és egyszerűen - varázsolj mennyei csokis sütit az asztalra!

Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják brownie UFF-videó Péterfi-Nagy Évi UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n készítenek el egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is mutatnak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!

Brownie, ez az amerikai süti tömény csoki, de sokféleképpen és sokféle ízzel feldobható. Számos leírás létezik, nekünk ez a bevált receptünk. Gyakori vendégváróként ez az egyik tuti sikerünk. Most egy narancsos verziót választottunk, ráadásként egy gyors narancstisztítási technikát is megmutatunk nektek. Érdemes a videót megnézni, jó szórakozást!

Hozzávalók:

190 g vaj/margarin
150 g cukor
2 evőkanál kakaópor
100 g étcsoki (70%-os)
3 db tojás
100 g liszt

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőtálat vagy kisebb tepsit. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat/margarint az étcsokival. Majd hozzáadjuk a cukrot és a kakaót. Amikor minden megolvadt, végül a lisztet is hozzáborítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, picit várunk, és az enyhén felvert tojásokat a masszához keverjük. A sütőformába öntjük. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. FONTOS: A brownie kívül ropogós, de belül még puha, az ujjunkkal nyomjuk meg, és ha ezt érezzük, akkor van kész. Nem szabad túlsütni.

Extra tippünk:

A tetejére kenhetünk lekvárt, és arra még egy olvasztott csokiréteg is kerülhet.
Alternatív reggeli falatkák: kenj mennyei, bazsalikomos pestót a pirítósodra! http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20141001-unokaink-is-fozni-fogjak-lila-bazsalikomos-pesto-hazilag.htmlGalambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n készítenek el egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is mutatnak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj velük bele a 3 perces gasztrokalandba!UFFOrigoItt a gesztenyeszezon, süss finom süteményt!http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140924-unokaink-is-fozni-fogjak-itt-a-gesztenyeszezon-sutivel-unnepeljuk.htmlGalambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, és azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Kedvenc fogásaikat ti is elkészíthetitek, ha követitek az UFF-blogot vagy heti receptjüket itt a Life.hu-n.UFFOrigoKészítsd így a brassóit - és az unokáid is főzni fogják!http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20140917-unokaink-is-fozni-fogjak-igy-keszul-a-hazi-brassoi-apropecsene.htmlGalambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, és azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Kedvenc fogásaikat ti is elkészíthetitek, ha követitek az UFF-blogot vagy heti receptjüket itt a Life.hu-n.UFFOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.