Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják gesztenye Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi Pély Barna sütemény UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, és azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Kedvenc fogásaikat ti is elkészíthetitek, ha követitek az UFF-blogot vagy heti receptjüket itt a Life.hu-n.

A gesztenyefákat "kenyérfának" hívták, mert vidéken az emberek gyakran használták gabona helyett. Most inkább már édességek alapanyaga. Mi is egy finom sütit varázsoltunk belőle. A végeredmény kicsit hasonlít a brownie-ra, csak annál lazább a tésztája. Íme, a recept!

Forrás: UFF

Hozzávalók:

250 g gesztenyemassza
3 evőkanál cukor
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
5 db tojás
2 evőkanál kakaópor
100 g csoki
50 g vaj
150-200 g lekvár
tejszínhab (díszítéshez)

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Belerakjuk a kakaóport is. Aztán a villával áttört gesztenyemasszát belekeverjük. Jöhet a liszt és a sütőpor. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjéket. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivett sütinket picit hűlni hagyjuk, majd ízlés szerinti lekvárral megkenjük. A csokit a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, és rákenjük a sütink tetejére. Hűtőbe tesszük.

Jó tudni:

A gesztenyének magas a keményítő- és a szénhidráttartalma is, illetve olajokban is igen gazdag. Ezért nem éppen fogyókúrás étel, de hozzáadott cukor nélkül néha azért megengedhetjük magunknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.