Készítsd könnyedén: kakaós minitorta tej-, cukor- és gluténmentesen

Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják tejérzékenység UFF-videó Péterfi-Nagy Évi gluténmentes ételallergia UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!

Erre a hétre egy ételallergiával küzdő gasztrobloggert hívtunk segítségül, aki olyan finom sütireceptet mutatott nekünk, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. Nem csak ételallergiával és érzékenységgel küzdőknek ajánljuk! A videóban a recept mellett fontos tanácsokkal is ellát minket Mona!

Recept 1 minitortához (10 cm átmérőjű tortaformát használtunk):

Hozzávalók:

2 db tojás
3 ek gluténmentes liszt
1 ek olvasztott növényi vaj
fél ek édesítő
fél cs sütőpor
1 ek kókuszkrém
1 ek cukrozatlan kakaópor

Öntet:

1 dl kókuszkrém
édesítő ízlés szerint
1 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat az édesítővel és a sütőporral alaposan kikeverjük. Majd folyamatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Az öntetet kikeverjük, és az elkészült, kihűlt sütire öntjük. Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.