Brownie gyorsan és egyszerűen - varázsolj mennyei csokis sütit az asztalra!

Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják brownie UFF-videó Péterfi-Nagy Évi UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n készítenek el egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is mutatnak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!

Brownie, ez az amerikai süti tömény csoki, de sokféleképpen és sokféle ízzel feldobható. Számos leírás létezik, nekünk ez a bevált receptünk. Gyakori vendégváróként ez az egyik tuti sikerünk. Most egy narancsos verziót választottunk, ráadásként egy gyors narancstisztítási technikát is megmutatunk nektek. Érdemes a videót megnézni, jó szórakozást!

Hozzávalók:

190 g vaj/margarin
150 g cukor
2 evőkanál kakaópor
100 g étcsoki (70%-os)
3 db tojás
100 g liszt

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőtálat vagy kisebb tepsit. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat/margarint az étcsokival. Majd hozzáadjuk a cukrot és a kakaót. Amikor minden megolvadt, végül a lisztet is hozzáborítjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, picit várunk, és az enyhén felvert tojásokat a masszához keverjük. A sütőformába öntjük. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. FONTOS: A brownie kívül ropogós, de belül még puha, az ujjunkkal nyomjuk meg, és ha ezt érezzük, akkor van kész. Nem szabad túlsütni.

Extra tippünk:

A tetejére kenhetünk lekvárt, és arra még egy olvasztott csokiréteg is kerülhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.