Ösztönző „szeretetbomba”

Forrás: BrekaCom -
adakozás támogatás blog szeretet Vajna Tímea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már egészen pici koromtól kezdve a szüleimtől és a nagyszüleimtől is azt a példát láttam, hogy a jótékonyság fontos és a mai társadalom egyik ösztönző „szeretetbombája”. Nekik is nagy szívük van, szociálisan érzékenyek, és sok szervezetnek segítettek már, és segítenek mind a mai napig. 

Ahogy visszaemlékszem, sokszor szedtük össze anyukámmal a kinőtt ruhákat és játékokat zsákokba, amit később elvittünk a rászorulóknak. Akkor még nem igazán értettem, hogy miért kell odaadnom a szeretett játékaimat... Egy másik meghatározó élményem, amikor a gimnáziumomban szerveztek jótékonysági bált autisták támogatására. A szüleim a belépőjegyen felül rengeteg tombolanyereményt is felajánlottak az estén, és még mindig magam előtt látom azt a sok boldog és önfeledt arcot, ahogy a beteg gyerekek és felnőttek táncoltak a bálon, és átvették az ajándékokat.

Forrás: Vajna Tímea

Sajnos azt veszem észre, hogy manapság a szegényebb emberek abból a kevésből is gyakran többet és többször adnak, mint akik könnyebben megtehetnék, és a mai társadalomban egyáltalán nem tisztelik egymást az emberek. Például a mai napig nem bírom elviselni, ha egy fiatalabb nem adja át a helyét az idősebbnek, vagy a fiúk berontanak a lányok előtt az ajtón… Apró dolgok ezek, de azt vallom, hogy még egy kicsi figyelmesség, kis segítség is sokat számít.

Én követem azt, amit a szüleimtől láttam és tanultam. Támogatom a rászorulókat, és ezt nem MÁS pénzéből (férjem pénze, közpénz) teszem, ahogy sokan gondolnák. Például a szereplésekért kapott tiszteletdíjat mindig felajánlom egy-egy szervezetnek, ami sokszor nem nagy összeg, de több alapítványt tudok ezzel támogatni.

Forrás: Vajna Tímea

A jövőben viszont ezen a területen is közös terveink vannak a férjemmel, szeretnénk további komolyabb ügyeket támogatni, felvállalni. A fiatalok, a gyermekek és az állatok sorsát kiváltképp a szívemen viselem.

Az elkövetkező időszakban több posztot is tervezek a jótékonyságról, azokról a szervezetekről, akik számomra fontos ügyet támogatnak, és szeretnék veletek megosztani pár személyes élményt is velük kapcsolatban.

Forrás: Vajna Tímea

Addig is mindenkit jóságra és jótékonyságra buzdítok, legyen bármi is az, akár egy kis gesztus, mert tudjátok: adni jó!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.