A dopaminöltözködés a legjobb, amit magadért tehetsz

divatos nő, színes ruha, fiatal nő
Shutterstock - Shutterstock
színek öltözködés dopamin
A hangzatos név mögött egy igazán egyszerű elv áll: viselj olyan ruhákat, amiktől magabiztosnak érzed magad. Az öltözködés ugyanis az önbizalmunkra és a kedvünkre is hatással van.

Minden választásunk befolyással lehet arra, hogy milyen a kedvünk, ez pedig az öltözékünkre is igaz. A dopaminöltözködés egyszerűen a ruhák erejének a kihasználása, minden azt a célt szolgálja, hogy jól érezd magad.

Ha jól nézünk ki, akkor az örömünk is nagyobb - megváltozik a testtartásunk, többet mosolygunk, magabiztosabbnak érezzük magunkat, és ezt bizony a környezetünk is megérzi. A jó hangulat márpedig ragadós, vagyis ezzel mindenki nyer. Mindössze annyit kell tenned, hogy olyan ruhákat viselsz, amiket szeretsz, és amikben jól érzed magad. Ez lehet egy flitteres felső, egy olyan különleges anyagú ruha, amely gyönyörűen simul a testedre, egy alakformáló blézer, vagy egy ing, amelynek színe kiemeli a szemedet.

barátnők, boldog,  öröm, nevetés
Forrás: Shutterstock/Look Studio

Használj színeket!

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy mely színek passzolnak leginkább hozzánk, és azokból válogatni. Ha nem akarunk nagyon feltűnőek lenni, akkor koncentráljunk a kiegészítőkre. A lényeg, hogy ne legyünk egyhangúak, mindig vigyünk egy kis játékosságot a megjelenésünkbe, ami finoman, de felhívja magára a figyelmet. Azzal sem árt tisztában lenni, hogy milyen hatást gyakorolhatnak ránk (és másokra is) a különböző árnyalatok: a kék megnyugtat, a zöld ellazít, a rózsaszín gyengéd és szeretetteljes, a narancssárga élénkítő és energizáló, a sárga pedig boldogságot sugárzó - írja az Express.

Különleges ruháinkkal és kiegészítőinkkel bármelyik szürke hétköznapunkat feldobhatjuk, vagyis ne várjunk a megfelelő alkalomra, hanem viseljük azt és akkor, amikor nekünk tetszik.

Claudia Schiffer szerint ez a cipő illik igazán az 50 feletti nőkhöz

Ha a tavaszi/nyári cipőtrendekre gondolunk, először a szandál és a vászoncipő jut eszünkbe. Azt gondoljuk, hogy csizmákat, bakancsokat csak a hidegebb napokon lehet felvenni, ám Claudia Schiffer exmodell és stílusikon ezt alaposan megcáfolta legújabb outfitjével.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.