Viszlát, póklábszerű pillák: Így válaszd ki a tökéletes szempillaspirált!

szempillaspirál smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fekete, barna, netán színes? Látványos vagy visszafogott? Larion Oscar sminkmestert faggattuk az idei szempillatrendekről. 

Új őrület a láthatáron: csakis természetesen, ami a pillákat illeti! Semmi csomó, semmi túlzás, viszlát, póklábszerű pillák! Emellett nagy keletjük van az áttetsző szempillabalzsamoknak, amik ápolják és természetes fénnyel ékesítik a pillákat. Sőt, idén újra trendi a színes szempillaspirál is!

Forrás: Thinkstock

Megtaláltad már az igazit?

Ahány szempillaspirál, annyi lehetőség. A titok a speciális kefék formájában és méretében rejlik. A varázspálcák között akad ívelő, hosszabbító, göndörítő, dúsító, természetes hatású. Van fényes, matt, színes és kondicionáló összetétel is. A szempillaspirál az a csodafegyver, ami képes pillanatok alatt felöltöztetni, nyitottá tenni a szemet. Az optimális eredmény eléréséhez válassz a szemformádhoz szempillaspirált!

A természetes hatás eléréséhez válassz olyan szempillaspirált, aminek a keféjén egyenletesen láthatók a sörték, ez ugyanis minden szemformához ideális választás.

A fésűs vagy tüskés keféket alulról felfelé fésülgesd az optimális szétválasztó hatás érdekében.

1. L'Oréal, 2. Maybeline, 3. Lancome, 4. Catrice, 5. Bobbi Brown, 6. MAC, 7. AVON, 8. Max Factor

Az ívelt, hajlított kefét egyszerű használni, mert követi a szemformát és a pillák ívét. Szépen nyitott, megemelt, szétválasztott pillákat eredményez, ez a kisebb szemhez is ideális választás.

A buzogány formájú kefét bárhogyan foghatod, segít feltuningolni a szempillákat. Ha a szempillák végét még egy réteggel illeted, extra eredményt érsz el.

A lefelé szélesedő kefe hegyével precíz felvitelt érsz el. Még a kisebb szálakat is eléri, befér egészen a szemzughoz is. A lefelé szélesedő részek a normál keféhez hasonlóan dúsítanak is.

A rövid szőrös kefék növelik a szempillák vastagságát.

A klasszikusnak számító, hosszú szőrű szempillaspirálok a dúsítás nagymesterei, könnyen felismerhetők egyenes szárukról és arról, hogy nagyon dúsnak tűnnek.

Így ápold a pilláidat!

Ahhoz, hogy szempilláid dúsak és egészségesek legyenek, fontos a megfelelő kényeztetés. A legfontosabb, hogy mindennap el kell távolítani a sminket, és másnap frissen kell elkészíteni. Lemosáskor soha ne dörzsöld a szemedet, mert könnyebben kipotyognak és károsodhatnak a szempillák. Válassz kíméletes, kifejezetten szemre való lemosókat. A tiszta pillákat este ápold ricinusolajjal, majd reggel mosd le, és indulhat is a sminkelés.

Alapvető hibák, amiket érdemes elkerülni

Ha pumpáló mozdulatokkal ki-be húzogatod a kefét, túl sok levegő kerül a tubusba, amitől hamar beszáradhat a festék.

Ha a szemfestés után nem tisztítod meg, fésüld ki a szempilláidra a ráhullott, szabad szemmel alig észrevehető púderszemcséket, mert spirálozáskor a púderszemcsék hozzátapadnak a spirálhoz, és a tubusba kerülve minőségkárosodást okoznak: a festék csomós lesz.

A fertőzés elkerülése végett soha ne használja más a szempillaspirálodat, csakis te.

A szempillaspirál élettartama felbontás után maximum hat hónap, ne tartogasd hosszú évekig!

Csak nyugodtan, ne kapkodj! Veled is előfordult, hogy szempillafestéskor összekented a szemhéjadat? Ne told túl erősen és gyorsan a szempillaspirált. Ha rutinból, nagy lendülettel alkalmazod, kapkodó mozdulatokkal, akkor elkerülhetetlen ez a sminkbaki. Ha a spirál elkenődik, vagy a rossz minőségének köszönhetően napközben apró pici fekete darabokban potyog a szemed alá, választhatsz vízálló szempillaspirált is. Ám jó, ha tudod, vízálló szempillaspirált csak és kizárólag vízállószemfesték-lemosóval érdemes eltávolítani!

Forrás: Thinkstock

De van más megoldás is kedvenc potyogós szempillaspirálodra. Vidd fel az első réteget, megszáradása után tegyél fel egy réteg áttetsző szempillabalzsamot, így meggátolja, hogy a festék napközben az arcodra potyogjon, és tartósabb is lesz, nem kenődik majd el.

Ha erős, előreálló szempilláid vannak, és szeretnél íveltebb hatást, akkor nincs mit tenni, kondicionáló szempillabalzsammal kend be a pillákat, majd használj szempilla-göndörítőt. Csodálatosan nyitja a szemet, és szépen ívelt lesz tőle a pilla. Fontos, hogy alá kell balzsamozni, mert a száraz szempilla károsodhat, ha csak természetes állapotában esel neki a szempilla-göndörítővel.

Fekete pillák helyett kísérletezz!

A színes szempillaspirálok idén nagyon divatosak, mindenképp a szemszínedhez válaszd ki a megfelelőt!

Barna szeműeknek ideális választás a lila vagy a kék szempillaspirál.

Kék szemhez a türkizkék vagy -zöld és az élénk kék változat illik.

Zöld szemhez tökéletes választás a lila, a smaragdzöld, az almazöld.

Ha pedig merészebb dolgokra vágysz, engedd el a fantáziád! Sötétebb pillákon jól mutatnak a világos árnyalatok, mint például a rózsaszín, zöld, sárga, lila, kék és az arany. Világosabb pillákon szinte minden árnyalat fantasztikusan mutat. Próbáld ki az élénkzöldet, a türkizeket, a lilát, a kéket.

Világos bőrhöz és hajszínhez ideális a barna színű szempillaspirál.

Normál és sötét bőrhöz a Jolly Joker fekete a tökéletes választás.

A színes szempillaspirálokat használhatod önmagukban, így kifejezőbb lesz a szemszíned. Ha vibráló hatást szeretnél elérni, akkor tegyél fel egy alapréteg feketét, majd a száradás után tegyél a pillák hegyére a választott színből. A fekete környezetben titokzatosan izgalmas lesz a szín. Ha drámaibb hatást szeretnél, akkor a kedvenc színes szempillaspirálod mellé tehetsz harmonizáló színű vagy fekete szemceruzát, de akár szemhéjpúdert is.

Műszempilla: igazi pluszpont a külsődnek - így válaszd ki a tökéletesethttp://www.life.hu/trend/20150312-muszempilla-kerdesben-szakertoket-kozmetikust-szempilla-stylistot-kerdeztunk.htmlKorábban úgy gondoltunk a műszempillára, mint egy abszolút mesterkélt sminkelemre, ami ráadásul kényelmetlen is. Ám a legújabb technikák erre rácáfolnak: egy szépen felépített pillasor teljesen természetes hatást kelt, a viselőjének olyan, mintha ott sem lenne, ráadásul éveket fiatalít. Két magyar szempillamágust kérdeztünk trendekről, technikákról és tévhitekről.Trend--Szuper sminktrükk áprilisra – ezt ki kell próbálnod!http://www.life.hu/trend/20150331-larion-oscar-szuper-sminktrukk-aprilisra-ezt-ki-kell-probalnod.htmlHa te is imádsz sminkelni, apró fortélyokat megtanulni, akkor egészen biztosan szereted az egyszerű, ám látványos tippeket. Larion Oscar sminkmester meg is osztotta velünk kedvenc áprilisi sminktrükkjét.TrendThinkstockAz arc éke a tökéletes szemöldök - Larion Oscar sminkmester tippjei 2015 tavaszárahttp://www.life.hu/trend/20150323-a-tokeletes-szemoldok-2015-tavaszan-larion-oscar-sminkmester-tippjei.htmlA legszebb sminket is tönkreteheti egy előnytelenre szedett, nem megfelelően ápolt szemöldök. Larion Oscar sminkmester elárulta nekünk, milyen is a tökéletes szemöldök idén tavasszal. Trend--Huszonéves vagy? Így sminkelj 2015-ben!http://www.life.hu/trend/20150219-huszoneves-vagy-igy-sminkelj-2015-ben-larion-oscar-tippjei.html20 évesen mindent szabad, ha sminkről van szó? Huszonévesen már menő a vörös rúzs, netán ezt érdemes meghagyni az érettebb nőknek? És mi a helyzet az erős szemsminkkel? Larion Oscart faggattuk arról, mit érdemes kipróbálni vagy épp hanyagolni huszonévesen. TrendOrigo3 sminktipp zöld szemű macskanőknekhttp://www.life.hu/trend/20150203-3-sminktipp-zold-szemu-macskanoknek-larion-oscar-sminkmester-trukkjei.htmlA zöld szemet vétek nem kiemelni egy gyönyörű sminkkel. Próbálj ki új színeket, árnyalatokat, kombinációkat - Larion Oscar sminkmester elárulja, mire érdemes odafigyelni.TrendOrigoTanulj tőlük sminkelni! 3 világsztár, akinek a sminkelési stílusa etalonhttp://www.life.hu/trend/20150312-tanulj-toluk-sminkelni-3-vilagsztar-akinek-a-sminkelesi-stilusa-etalon.htmlSminktrendek jönnek és mennek, a világsztárok természetesen mindig elsőként követik az új irányzatokat, ám kevesen hagynak nyomot időtlen sminkjükkel. Íme 3 világsztár, akinek a sminkelési stílusa abszolút etalon – Larion Oscar sminkmester szerint.TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.