18 intő jel, hogy túltolod az esküvőszervezést

Forrás: Youtube -
lagzi esküvő esküvőszervezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan esküvőd lesz, ezért éjjel-nappal ezzel kapcsolatos cikkeket olvasol? Idén lesz a nagy nap, te pedig nyakig benne vagy a szervezésben? Feszült vagy, és ideges, úgy érzed, sosem érsz a végére, és azt veszed észre, hogy már a barátaidat sem érdekli a lagzitéma? Tóth Mihály ceremóniamester elárulja, melyek azok a jelek, amik arra utalnak, hogy szokás szerint túlszervezed a dolgokat. 

Ha idén nyáron lesz az esküvőd, akkor mára megvan minden fontos partner, helyszín, de még az apróságok is. Épp csak a leendő férjed van egyre jobban kiborulva, hogy semmi másról nem szól az életed. Meg a barátaid, meg a főnököd, meg a családod, meg a... Ha ezeket a jeleket észreveszed, akkor biztos lehetsz benne, hogy túltoltad a szervezést, és érdemes egy kicsit visszavenned a tempóból:

1. A hálószobátokban a legizgalmasabb esemény az, amikor új asztali dekorelemre bukkansz egy magazinban, vagy új ötleted támad a polgári esketés bevonuló zenéjére.

Forrás: Youtube

2. Baráti társaságban nem mernek megszólítani a többiek, mert képtelenek még egy "őrült fontos esküvőszervezési dilemmát" végighallgatni. Sőt, feltűnően terelik a témát az esküvőkről.

3. A telefonodban az utolsó 10 szám vadidegen esküvői szolgáltatóké, akiket az utóbbi 3 hónapban többet hívtál, mint a párodat egész életedben. Az esküvői szolgáltatók nem veszik fel neked a telefont, vagy örökké úgy kezdik: "csak néhány percem van".

Forrás: Tumblr

4. Hetente új forgatókönyvet írsz, mert még mindig úgy érzed, hogy "nem az igazi" vagy "hiányzik belőle valami". Persze ezek végül rendre megegyeznek egymással.

5. Az esküvőszerveződ hangja idegesen remeg, a szeme pedig furcsán tikkel, amikor bejelented neki, hogy új ötleteid vannak.

6. A menyasszonyiruha-kölcsönzőben már kívülről tudják, hogy hány kilót fogytál az elmúlt 5 napban, és mekkora a mell/csípő/has méreted ülve/állva/és a speckó tánclépés közben, amit a nyitótáncotok közben mutatsz be.

Forrás: Youtube

7. A vőlegényed halk csuklásba kezd, amikor a költségekről érdeklődik, és te elkezded újra összeadni a számokat. Amikor a végeredményt közlöd, hörögve borul a vacsorájára.

8. A munkatársaid kerülnek az irodában, mert képtelenek választani a türkizkék és a tengerzöld szalvéták vagy a homoköntés és a gyertyagyújtás szertartásai között.

9. Az apukád együtt érzően mosolyog, amikor vasárnap találkoztok - a párodra.

10. Az ebédidődet egy hónapja mindennap arra szánod, hogy még egy cukrászdát kipróbálj, mert nem tudsz választani a torták között.

11. Az összes eddigi döntésedet rendszeresen megkérdőjelezed. Illetve nem, na jó, mégis. Vagy mégsem?

Forrás: Youtube

12. Otthon fel sem tűnik, hogy a párod teljes apátiával hallgatja azt, hogy "mit intéztél el" az esküvővel kapcsolatban.

13. A barátnőid nem hajlandóak a hatodik koszorúslányruhát is elmenni felpróbálni - Szegedre, mert csak ott van abból az árnyalatból. ("Pedig milyen jó móka lenne leugrani Szegedre elnyalni egy fagyit, nem csajok?")

14. A párod egy reggel nem találja a cipőjét, mert a kilencedik "lehetséges befutó" magas sarkúd nem fért már el a szekrényben, így az övét az erkélyre tetted. ("Ott úgyis legalább szellőzik.")

15. A templomi jegyesoktatáson a pap szépen megkér, hogy ne készülj fel legközelebb a szentek életéből, mert a "vele szentül élek" sor a katolikusoknál nem hangzik el, és nincs is köze a szentekhez.

Forrás: Youtube

16. A Facebook másodszor is letiltotta "pornográf tartalomra" hivatkozva a profilodat az edzőtermi fotóid miatt, amin bemutatod az esküvői készülődésed aktuális állapotát. ("Jól fogok mutatni így a sellőfazonú csipkeruhában? Ugye jól?")

17. A heti négy táncpróbán a párod kataton állapotban vesz részt, mert már 2 hónapja elvesztette a fonalat, amikor negyedjére kértél a tánctanártól új koreográfiát egy filmben látott jelenet miatt.

18. Az egész esküvőszervezés valahogy már nem kellemesen izgalmas többé, és egyébként is mindenki ellened van!

Forrás: Youtube

Mi a megoldás?

Ha a fenti pontokból legalább háromban magadra ismersz, akkor sürgősen tedd meg magadért a következő lépést:

Lazíts! Mert akármennyire is izgatod magad, a túlszervezés nem fog segíteni sok váratlan helyzeten. Márpedig ezekben a pillanatokban elsősorban humorérzékre, a párodra és barátokra van szükséged. Ne veszítsd el ezeket, mire odaérsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.