Fiatalító sminktippek, amikkel éveket is letagadhatsz

Forrás: Thinkstock -
fiatalság szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szép smink csodákat tesz az arccal! A tökéletesen megválasztott kozmetikumokkal és néhány sminktrükkel éveket is fiatalodhatunk, ám egy rosszul megválasztott árnyalattal könnyen öregíthetjük is az arcunkat.

Alapozás

A leggyakoribb probléma az szokott lenni, amikor nem egyezik az alapozónk színe az arcszínünkkel. Így egyrészt rendkívül maszkszerű lesz a végeredmény, másrészt öregíti viselőjét, nyúzott és elhasznált hatást kelt. Ha már az alapozásnál tartunk, érdemes arra is odafigyelni, hogy az alapozás ne fejeződjön be az áll vonalánál: vidd le a nyakadra is, hogy szép átmenetet képezzen. De a legfontosabb, hogy mindig a jelenlegi bőrszínedhez válassz alapozót, hisz akkor marad észrevétlen.

Fontos, hogy megfelelő árnyalatot válasszunk Forrás: Thinkstock

Tippek a tökéletes alapozó kiválasztásához

Miért fontos az alapozó? Mert egységesíti a bőr színét, ami a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. De mégis hogyan kell kiválasztani a megfelelőt? Fogadd meg Larion Oscar tanácsait!

Szemhéjfesték

A másik sokat ismételt hiba, amikor nem a szemünk színének megfelelő árnyalatokkal készítjük el a sminkünket. Pillanatok alatt idősebb és nyúzottabb lehet a kinézetünk. Íme, egy kis segítség:

  • A zöld szemet a legideálisabban a halvány rózsaszín, lila, bézs, rezes barna, mélybarna egy kis fekete mélyítéssel hívja elő.
  • A kék szem színét a fréziasárga, narancs, arany, középbarna, valamint a szürke, szürkéslila, indigókék egy kis fekete mélyítéssel emeli ki a legszebben.
  • A szürke szemszínt a rózsaszín, paprikapiros, levendulalila, bézs és a hideg barna emeli ki a legszebben. Fekete hozzáadásával még kifejezőbb lesz a tekintet.
  • A világosbarna szemszínhez jó választás a padlizsán, az orgonalila, a türkizkék, a türkizzöld és a fekete.
  • A sötétbarna szemhez a legjobb a mályva, a bordó, a khaki, a petrolkék fekete mélyítéssel.

A fiatalos kinézethez használj tisztán csak egy színt a szemhéjadra.

A világosbarna szemszínhez jó választás a padlizsán, az orgonalila, a türkizkék, a türkizzöld és a fekete Forrás: Thinkstock

Szempilla

Óvatosan a szempillafestékkel! Nagyon visszatetsző tud lenni a túl sok szempillafesték is, ha csomós, póklábszerű a szempilla. Sokkal kifinomultabb, fiatalosabb a tekintet, ha a pillák szétválasztott, ívelt hatásúak.

Szemöldök

A szemöldök ékszerként tündököl mindenki arcán, nem véletlenül lett hirtelen oly sok termék kifejezetten a szemöldökre kifejlesztve. Nagyon ciki és keményíti az arcot a sablonszerűen túlrajzolt szemöldök. A finoman formázott, szépen rendezett, természetes vastag és élénkített, de kifésült szemöldök a trendi manapság, amivel szintén fiatalosabbak lehetünk.

Ajkak

Az ajkad érzékiségéhez két árnyalat elegendő, hogy időtlenül ragyogj. Az egyik egy kifinomult rózsás árnyalat, amitől ártatlanul lesz érzéki az ajkad, a másik pedig a szenvedélyes, klasszikus piros ajakrúzs. Ezzel a kettővel nem lőhetsz mellé!

Az ajkad érzékiségéhez két árnyalat elegendő, hogy időtlenül ragyogj Forrás: Thinkstock

Csillogás

Ha te is imádod a csillogást, akkor érdemes átgondolni, mit szeretnél a legjobban hangsúlyozni az arcodon. A túl sok fényes termék: csillám, highlight, csillogó szájfény egyidejű használatától igazi diszkógömb leszel, túlragyogsz mindenkit, ám nem a pozitív értelemben. A fiatalos hatás érdekében szofisztikáltan használd a lehetőségeket, és a sminkedben csak egy kiemelt fókuszpont legyen, ami fényes.

Így emelheted ki az arcod legszebb vonásait

A highlighter magas fényű púder. Finish termék, vagyis az elkészült smink után használjuk, általában az arc előnyösebb pontjainak kiemelésére. Használatát lesd el Larion Oscar sminkmestertől!

Fogalmad sincs, hogyan állj neki a sminkelésnek? 10 tipp teljesen kezdőknekhttp://www.life.hu/trend/20161123-10-sminktipp-teljesen-kezdoknek.htmlA smink az önkifejezés egyik eszköze. Kiemelheted az arcod legszebb vonásait, ami által magabiztosabb lehetsz. Sokan hiába szeretnének sminkelni, túlságosan bizonytalanok, vagy tanácstalanok abban, hogyan is kezdjenek hozzá. Trend--Extrém ruhákból nem volt hiány - Stílusmustra a Comet vörös szőnyegérőlhttp://www.life.hu/trend/20161126-ruhamustra-a-2016os-comet-dijatadorol.htmlMeglepő outfitekből nem volt hiány a péntek esti Comet díjátadón, de csodás összeállításokban is gyönyörködhettünk. Íme, a legemlékezetesebb darabok a vörös szőnyegről! TrendFotó: Polyák Attila - OrigoPasimustra a Comet gáláról! Neked kinek a stílusa jön be legjobban?http://www.life.hu/trend/20161126-pasimustra-a-2016os-comet-dijatado-galarol.htmlA férfiak stílusérzékére, néhol humorérzékére sem lehet egy rossz szavunk sem, hiszen ők is nagyon kitettek magukért a 2016-os Comet gála vörös szőnyegén. Mutatjuk is az abszolút kedvenceinket! TrendFotó: Polyák Attila - OrigoMúltidézés: a legdurvább és legdögösebb szettek a Comet-díjátadókrólhttp://www.life.hu/trend/20161124-a-legdogosebb-es-a-legdurvabb-szettek-a-comet-dijatadokrol.htmlA tavalyi kimaradás után idén újra megtartják a Comet-díjátadót, ráadásul már nem csak a zenei élet legjobbjait díjazzák: humoristák, közösségimédia-sztárok és színészek is vannak a jelöltek között. Habár új irányt vett a díjátadó, azért érdemes felidézni az eddigi Cometek legmeghatározóbb ruháit. TrendOrigoFőbűnök a hajad ellen! Ezeket soha ne kövesd el!http://www.life.hu/trend/20161122-bunok-amiket-ne-kovess-el-a-hajad-ellen.htmlHa azt hiszed, hogy a töredezett, száraz vagy szalmaszerű hajtextúra egyik napról a másikra alakul ki, akkor nagyot tévedsz. Ezek a mindennapi döntések következményei, amelyek egyáltalán nem olyan ártalmatlanok, mint gondolnád. Te mennyi bűnt követsz el a hajad ellen? TrendOrigoHarry Pottertől Sailer Moonig - A legvagányabb sminkcuccok meserajongóknakhttp://www.life.hu/trend/20161118-harry-pottertol-sailer-moonig-a-legvaganyabb-sminkcuccok-meserajongoknak.htmlPontosan tudjuk, hogy az igazi fanatikusok számára nincs határ. Egyszerűen mindent akarnak, amit kedvenc meseviláguk ihletett, és azt is, aminek a csomagolásán kedvenc sztárjuk szerepel. Ha magadra ismertél, akkor most újabb kihagyhatatlan termékeket mutatunk, amiknek biztosan nem fogsz tudni ellenállni, ha rajongó vagy. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.