Akik 2016-ban sem állnak le a diétával: tanulj a sztároktól egészségesen étkezni!

méregtelenítés diéta Khloe Kardashian Gisele Bundchen edzésterv Gwyneth Paltrow alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A január a fogadalmak hónapja: nemrég mutattunk néhány trükköt, hogyan térj át az egészséges életmódra, és elárultuk, melyek lesznek azok az ételtrendek, amiket idén érdemes lesz kipróbálnod. Ha még mindig nehezen szánod rá magad a változásra, tanulj a legelhivatottabb sztároktól: lássuk, 2016-ban hogyan tartja magát karban Gisele Bündchen, Khloe Kardashian és Gwyneth Paltrow!

Gisele Bündchen titka a szigorú, tápanyagdús étrend

A gyönyörű szupermodell az egészséges életmód egyik élharcosa, titka pedig az, hogy folyamatosan tudatosan étkezik és sportol. Persze könnyű neki, hiszen a testéből él, így ez nála olyan dolog, amire tényleg oda kell figyelnie. Nemrég az is kiderült, hogy a modellre, férjére és két gyermekére egy szakács, Allen Campbell főz nap mint nap, méghozzá nem is akármit: csakis szuperegészséges finomságokat. Így azért könnyű dolga van...

Forrás: Vogue
/1504/Vissz201541814259

Nemrég egy magazinnak mesélt is a szupermodell menüjéről a férfi: ,,Gisele és családjának étrendje 80%-ban zöldségekből áll; próbálom mindig a lehető legfrissebbet megvenni, de nem organikus alapanyagokat választok. Emellett olyan egészséges gabonafélék szerepelnek a menüben, mint a barna rizs, a quinoa, köles, babfélék. A maradék 20%-ot sovány húsok, friss marhahús, kacsa és csirke alkotja. Halfélék közül általában lazacot készítek.

A cukor nem szerepel egyik ételben sem, és lisztet sem használok. Főképp olívaolaj kerül az ételekbe, de ha hevítem, sütök, főzök, akkor csakis a kókuszzsír jöhet szóba. Pink himalájasóval főzök. A család nem kedveli a paradicsomot, így az nem szerepel a menüben, de padlizsán, pirospaprika és gombafélék sem. Nem isznak kávét, semmit, amiben koffein van, és tejtermékeket sem visznek be a szervezetükbe. A gyerekek gyümölcsöt kapnak édesség gyanánt, de egyébként Tom, Gisele férje például nem is nagyon kedveli a gyümölcsöket."

És hogy bírják ezt a gyerekek? A szakács állítása szerint jól, ez csak nevelés kérdése, ők is abszolút megeszik, amit a szülők. ,,Imádják például a maki szusit, ehhez én szárítom az algát. A zöldséges variációk a kedvencek: az avokádós, a répás, az uborkás szusi. Több aszalógép is van a konyhában, így én készítek aszalványokat, amiket szintén sokszor fogyaszt a család."

Gwyneth Paltrow száműzte a méreganyagokat

A színésznő mindig is a tudatos életviteléről volt híres, és ez nem lesz másként 2016-ban sem. Sok kritika érte már a filmcsillagot, miszerint szinte már nem normális módon az egészség megszállottja, Gwyneth azonban tesz a kritikákra, és még hangoztatja is, mit eszik, és mit nem.

Forrás: Women's Health

Szerinte elérhető úgy is az álomalak, ha közben az ember nem éhezik - ő a következőket tervezi az idei évre:

Gwyneth számára idén tiltólistára kerülnek a gluténtartalmú ételek, a tejtermékek, a szója, a kukorica, a koffein, az alkohol, a vörös húsok, a kagylófélék és a fehér rizs.

A színésznő könyvet is írt már az egészséges életmódról, Goop nevű weboldalán pedig rendszeresen buzdítja méregtelenítésre olvasóit. Az étkezés mellett a színésznő mindennap fogyaszt méregtelenítő teakeveréket, egészséges smoothie-t, algaféléket. Fontosnak tartja a napi sétát, a jógát, hetente többször infraszaunázik, és rendszeresen eljár beöntésekre.

Nem egy ismerősét "megtérítette" már: legutóbb fodrásza és üzlettársa fogyott 60 kilót a sztárnak köszönhetően. Ahhoz kétség sem férhet, hogy Gwyneth roppant elszánt, ha étkezésről van szó, és bár érdemes ellesni a trükkjeit, azért kár túlzásokba esni...

Khloe Kardashian a sok edzésre esküszik

Kétségkívül ő a legfittebb, legtudatosabban élő Kardashian, aki már bizonyított is: közel 20 kilót dobott le az utóbbi időben, ám rémes diéták helyett ő főképp az edzésre esküszik. Instagram-oldala abszolút inspiráló; saját bevallása szerint ami segítette az életmódváltásban, az a megfelelő edzésmódszer, étkezés és belső harmónia megtalálása volt.

Forrás: AFP/Frazer Harrison

A celeblány rajong az edzőteremért, szinte már sportfüggő lett, mert rájött, mennyivel jobban érzi magát egy kiadós edzés után. Nemrég a People magazinnak azt is elmondta, hogyan alakult át az étrendje. Khloe számára reggeli nélkül nem indulhat a nap: többnyire tojással és zabkásával indít. Ügyel arra, hogy mindig legyenek egészséges ropogtatnivalók a hűtőjében, hogy ha megéhezik, legyen miből válogatnia, és ne kelljen elcsábulnia hizlaló ételekre.

A diétája közel sem olyan szigorú, mint Gisele Bündchené, ő ugyanis a saját bevallása szerint nem szereti megfosztani magát egyszer-egyszer egy pizzától, egy kis csokitól. Filozófiája a következő: Mindent lehet, csak módjával. ,,Még mindig előfordul, hogy eszek egy szelet süteményt. Nem kettőt, de egyet biztosan!"

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, ők hogyan tartják magukat formában? Vasárnap délután 16:00-kor minden kiderül - nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön SARKA KATÁVAL!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.