2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke
rejtély táplálkozás gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan gasztroviták, melyek végére talán sosem fog pont kerülni. A tizdolog.hu összegyűjtötte, mikről nem fogjuk megtudni sohasem, jót tesznek-e egészségünknek avagy éppen ártanak-e neki. 

1. A margarin vagy a vaj az egészségesebb?
2. Gyümölcsöt üres gyomorra érdemes enni. Utána másfél óráig nem szabad enni. Gyümölcsöt teli gyomorra nem szabad enni, mert megrohad a gyomorban. Egyél gyümölcsöt étkezés után! Reggelizz gyümölcsöt Győri Édessel és joghurttal! Szóval akkor mi van? Fene a gyümölcsbe!
3. A tej egészséges VS. nem az. A tej rossz a gyomornak. A tej egyáltalán nem rossz, sőt tönkremennek a csontjaid nélküle. Mi legyen a tejjel?
4. Állati zsírok. Veszélyesek vagy a barátaink? A mangalicazsír mint aktuális koleszterin-szuperhős.
5. Tojás - naponta egy darab, vagy akár több is egészséges? Zavarjon-e bennünket, hogy a tojás mégiscsak egy petesejt?! És a sárgája egészséges vagy azt épp nem szabad megenni?
6. Igyunk kaja mellé vizet vagy ne igyunk?
7. A vörösbor egészséges, jót tesz a vérképződésnek, VAGY a vörösbor is alkohol, ez csak mentegetés és a lobbi hatása?
8. A baba a terhesség elején a legérzékenyebb, a közepén már akár egy vörösbor is lecsúszhat, sőt. VS. Minél nagyobb, annál érzékenyebb, főleg a közepe táján, mikor minden kialakul VS. semmikorse egy kortyot se?
9. Egészséges-e a kávé? Gond a vérnyomásunk miatt, vagy a benne lévő antioxidánsok miatt éppen hogy nagyon is jó hatású? Zsírégető, vagy megköti a cellulitiszt?
10.Cukor: életveszélyes idegméreg, és csak a függőségünk miatt ragaszkodunk annyira hozzá, vagy mértékkel nyugodtan használhatjuk?

Ti mit gondoltok? Ha tudtok még hasonló dilemmáról, várjuk kommentbe!

www.tizdolog.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.