Mi az a julienne vagy miért éppen barna alaplével öntünk fel bizonyos ételeket? Miért kell bizonyos irányokból vágni a húsokat vagy miért marad hámozás után is keserű a grapefruit? Ezekre a kérdésekre a már több, mint húsz főzőiskola videóval igyekszünk részben válaszolni. Mind hasznos és rövid, ugyanakkor élvezhető formában mutatnak be praktikus főzési műveleteket, konyhai fogásokat - és még a gyakorlattabbaknak is tartogathanak meglepetéseket. Íme egy kis ízelítő Buday Péter közreműködésével.
Az igényes ízvilág megteremtésének fontos alkotóelemei az alaplevek. Hallgasd meg Buday Péter tanácsait ezzel kapcsolatban.
A kések főnöke elengedhetetlen eszköze minden konyhának és étel elkészítésének.
A jó étel elkészítéséhez szükséges a megfelelő előkészítés.
Hámozunk, szeletelünk, hártyázunk és a grapefruit már nem is keserű