Daniella állapotfelmérése

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
zsír víz szántó daniella új élet projekt állapot test OÉTI
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahhoz, hogy Daniella, a Kezdj új életet a Life.hu-val kiválasztottja teljesíteni tudja célját, vagyis hogy bombaformába hozza magát az esküvőjére, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetben elvégeztük InBody mérését - megnéztük a testösszetételét, vagyis azt, hogy a testsúlyán belül mennyi a zsír, az izom, a víz és az ásványi anyagok aránya. 

A mérés elve alapvetően az, hogy a testben lévő zsírnak sokkal rosszabb az elektromos vezetőképessége, a többi szövethez képest. A gép a test víztartalmát méri, és ebből megfelelő algoritmus alkalmazásával becsüli meg a testösszetételt.

Ránézésre Daniellának fogyni javasolt, de az is látszik rajta, hogy izmos. A méréssel pontosítani kellett, hogy mennyit javasolt fogynia, hogy mennyi az alapanyagcseréje, ami az étrend összeállításhoz egy fontos információ, illetve a testösszetételének ismerete az edzések megtervezésében is segítséget nyújt.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Daniella az eredményei alapján már nem is a túlsúlyos kategóriába tartozik, mint a magyar felnőtt lakosság többsége, hanem az elhízott kategóriába esik, ami nagyobb veszélyt jelent számára, mert ilyent testsúly mellett jelentősen növekszik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata. Daniellának a testsúlyán túl a testzsír százaléka is magas, ezt mindenképpen csökkenteni javasolt. Alapanyagcseréje alacsonyabb a kívánatosnál, azaz lelassult, ezért rendszeres testmozgással javasolt ezt egy optimális értékre felhozni, ennek köszönhetően pedig a fogyás is hamarabb be fog indulni.

Összességében Daniella eredményeinek javítása a fennálló pajzsmirigy alulműködés mellett szép feladat lesz, de augusztusig még van idő, hogy beinduljon a kívánt változás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.