Hátborzongató életéről vallott a magyar színész - Szívszorító részletek

Damu Roland Az igazság című könyv család gyermekbántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkoló traumák, verés, bántalmazás, elhanyagoltság - olyan sokkoló részletekről ír önéletrajzi könyvében Damu Roland, mely sok mindenre választ adhat.

Egy drámai és szívszorító gyermekkor részletei körvonalazódnak Damu Roland Az igazság című könyvében. A színész nem titkolja: édesanyja ivott, nem ritkán gyógyszerekre is, emiatt pedig rettenetesen viselkedett gyermekével.

Forrás: MTI/Marjai János

"Anyám ivott és olyankor hallucinált. Anyám és apám éjjel is veszekedtek. Sokszor ébredtem arra, hogy szétbalhézták az egész lakást. Olyankor el szerettem volna futni, ki a világból. Csitt-csatt, dirr-durr, törött tányérok, poharak. Csak azt hallottam, ahogy éjszaka sepri anyám lapátra a törött üvegeket, apám meg üvölt, hogy miért iszik anyám! Nagy valószínűséggel apám és anyám sosem szerették egymást (...).
Aztán jött anyámnak egy másik mániája: elkezdett engem verni! Vert reggel, délben és este! Ivott gyógyszerre, apámmal balhézott, aztán engem vert. Oviba mentem, ott bepisiltem, hazamentem, ott is bepisiltem, aztán megint kaptam" - közölt megrázó részleteket a Blikk mai száma a megrázó erejű könyvből.

"Pár évre rá sikítva szaladtam haza az oviból, bepisiltem, anyám vert, ivott, és sosem kaptam puszit, ölelést. Keserű és fájdalmas volt látni, ahogy a többi gyerekért jönnek a szülei, ölbe kapják, összevissza puszilgatják, és mosolyognak, nevetnek. Magányos gyerek voltam már három-négy évesen (...).
Az oviban volt egy-két szerelmem, de nem arattam tartós sikert, mivel én voltam a hugyos Roli, aki mindennap bepisil. Volt, hogy a váltóruhámat is telehugyoztam, és az óvónők egy sötétítőfüggönybe tekertek, amíg a hugyos cuccom megszárad a cserépkályhán."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.