Álomszerű helyek, mesebeli séták - Járd be Magyarország csodás arborétumait!

Forrás: Facebook/Kámoni Arborétum, Szombathely -
virág Budafai arborétum arborétum botanikuskert Kámoni arborétum Gödöllői arborétum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha imádod a növényeket, lenyűgöznek a virágzó fák, bokrok, az arborétumokat neked találták ki. Egy séta a botanikus kertek valemeilyikébe kiváló program akkor is, ha csak egyedül elvonulnál a város zajától, de a pároddal is romantikus időtöltés lehet. Magyarországon több mint harminc ilyen kert létezik, ezekből most háromba invitálunk. 

Budafai Arborétum

Forrás: zalaerdo.hu

Az arborétum területének nagyobbik részét az úgynevezett egzóta fafajok alkotják, melyek Európán belül is ritkaságszámba mennek. A parkban 132 féle tűlevelű és 88 féle lomblevelű fát ültetettek el. A leglátványosabbak a jegenye-, mamut- és a mocsári fenyők, amelyek monumentálisságukkal nyűgözik le a természet rajongóit.

Ha gyerekekkel mész, nem kell félned, hogy unatkozni fognak, a Makk-Kaland elnevezésű játszótéren minden megtalálható, ami a kicsik szórakozását szolgálja.

Forrás: zalaerdo.hu

Gödöllői Arborétum

Forrás: parkerdo.hu

Kámoni Arborétum

A valamikor önálló faluként számontartott Kámon ma már a vas megyei Szombathely része. A kámoni arborétumrendelkezik Magyarország leggazdagabb fásszárú gyűjteményével, közöttük jó néhány igazi ritkasággal. Itt található a legnagyobb hazai fenyőkollekció, juhar- és tölgyfagyűjtemény. A parkban – a jegenyefenyők közel negyven változata mellett – a gyantás cédrus, a kínai, a mocsárciprus hatalmas példányai láthatók, és igen gazdag az arborétum cserjegyűjteménye is.

Forrás: Facebook/Kámoni Arborétum, Szombathely

A Gyöngyös-patak vizével kialakított kis mesterséges tavak körül a szépséges rododendron-ültetvény található, ami tavasszal van pompája teljében.

Forrás: Facebook/Kámoni Arborétum, Szombathely

A kert rendkívül gazdag díszfa- és díszcserje-gyűjteménye azonban az év minden időszakában virágzó fajokkal és fajtákkal várja a látogatót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.