Reviczky Gábor 13 évesen veszítette el skizofréniában szenvedő édesanyját

édesanya Reviczky Gábor alkohol család skizofrénia horgászat édesapa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négyévesen már egyedül horgászott, 7 évesen már dohányzott Reviczky Gábor, aki most nehéz gyermekkoráról mesélt. Márciusban lesz 70 éves, egy ideig nem vállal új színházi szerepet, a pihenésre és a horgászatra szeretne több időt szánni. 

Márciusban lesz 70 éves Reviczky Gábor. A színész egy ideig nem akar új színházi szerepet vállalni. Mint mondta: kissé elfáradt, a pihenésre és a horgászatra szeretne több időt szánni.

A Mokka stábjának nehéz gyermekkoráról is mesélt. Gyermekként nagyon egyedül érezte magát, családja sem tudta róla, hogy színésznek készül. „Apám állandóan dolgozott, édesanyámat nagyon korán elvesztettem, 13 évesen – mesélte Reviczky. – A legrosszabb korban vesztettem el, a kezdődő kamaszkorban. A tanárok terelgettek mindig” – fogalmazott a színész, akinek édesanyja 37 éves korában vetette magát vonat alá. Azt mondja, bár tudja, hogy anyja imádta őt, szép emlékei sajnos nincsenek róla.

„Az emlékem minden esetben az, hogy ő kikapcsol. Hiába beszélt neki az ember, ő csak nézett egy pontra és nem figyelt” – fejtette ki Reviczky, akinek édesapja inni kezdett az anyja halála után. Egyszer, amikor alkoholmámoros állapotban kapta rajta az apját, évekig nem beszéltek egymással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.