Házi praktikák a hangyák ellen

Forrás: Shutterstock -
trükk cukor hangyairtás citromlé házi praktika ecet hangya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokak életét keserítik meg a házakban ilyentájt felbukkanó hangyarajok, amelyek ellen sokféle módszer létezik. Íme, pár házi praktika.

Az apró és szorgos hangyák ilyenkor eláraszthatják a lakásokat, és nagyon nehéz felvenni velük a harcot. Hetekbe telhet, mire sikerül kiebrudalnunk őket az otthonunkból, és bizony nem minden praktika válik be. Aki nem szeretné vegyszerrel irtani ezeket a rovarokat, és a szódabikarbóna, valamint a sütőpor helyett kipróbálna más megoldásokat, annak itt van két praktika – szedte össze a Bors.

Búcsúzz el végleg a lakásodban ólálkodó hangyáktól Forrás: Shutterstock

1. A cukor az ellenségük

Ha nincs otthon más kéznél, akkor cukor és víz biztos van. Mivel a hangyák nagyon szeretik az édes ízt, így biztos, hogy ebbe a csapdába belemásznak. Elegendő cukrot összekeverni egy kis vízzel, így egy masszát kapunk: ezt egy tálkába töltve helyezzük oda, ahol látni szoktuk a hangyákat. Nem tudnak ellenállni a csábításnak, ugyanakkor szabadulni sem fognak tudni a masszából.

2. Ecet vagy citromlé

Meglepő lehet, de a hangyák egyik illatáért sincsenek oda, ezért ezekkel is hatásosan felvehetjük velük a versenyt. Citromkarikákat helyezhetünk a kritikus pontokra, vagy felmoshatunk citromlés vízzel is, esetleg körbefújhatunk egy kis ecetes vízzel a hangyák útvonalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.