Kiderült, melyik a legnyugtatóbb szín: ezt használd az otthonodban

Forrás: Shutterstock -
pihenés sötétkék berendezés otthon szín falfesték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy lakásfelújításnál vagy festésnél mindig hosszú tervezést igényel, hogy milyen színeket válasszunk a falra. Most egy friss felmérésből kiderült, mely a legnyugtatóbb szín, amely remekül mutathat például a nappalinkban. 

Épp festés előtt vagy, de még nem tudod, milyen színeket válassz? Majd mi segítünk. A Daily Star cikke szerint 26 ezer résztvevő bevonásával vizsgálták meg, hogy milyen szín az, ami a leginkább nyugtatóan hat az idegeinkre.

Az eredmény pedig nem a fehér és nem is a megszokott halványzöld: a megkérdezettek többsége a sötét tengerészkék színt választotta.

A sötétkék nyugtatóan hathat az idegeinkre Forrás: Shutterstock

Az is kiderült, hogy a zöld színt leginkább a jövőhöz kapcsoljuk, a narancsos és a lilás árnyalatok a luxus érzetét keltik bennünk, a mélyvöröseket és a meleg rózsaszín árnyalatokat pedig a szenvedélyhez társítjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.