adventi koszorú DIY filléres dekoráció ötletek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vészesen közeleg az edventi időszak. A hagyomány szerint advent vasárnapjain 1-1 gyertyát kell meggyújtanunk az edventi koszorún. Aki még nem vett vagy készített magának koszorút, hoztunk néhány könnyen és olcsón elkészíthető ötletet.

Karácsony előtt négy héttel, az első vasárnapon kell meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorún. A hagyományok szerint három lila és egy arany gyertyát kell gyújtani, utóbbi karácsonykor.

Ha még nem szerezted be az idei koszorúdat és kellő kézügyeséggel rendelkezel, hoztunk néhány otthon elkészíthető ötletet.

Zanót és narancs

Ha hagyományos zöld aljú adventi koszorút szeretnénk készíteni, amit szintén saját kezüleg állítanánk elő, a legegyszerűbb, ha virágkereskedésekben beszerzünk egy csokor zanótót (ebből készül a grincsfa is), amit kerekre formázunk és dróttal rögzítünk. Ha ezzel megvagyunk szárított narancs szeletekkel és tetszőleges színű gyertyákkal díszíthetjük. Tipp: A gyertyát úgy tudod biztonságosan a koszorúra rögzíteni, ha egy drótszál egyik oldalát felbelegíted, majd a gyertya aljába dugod - a drótos gyertyát már csak bele kell szúrnod a zanótba.

Tipp! ha nem kapsz zanótot, fenyőágakból is formálhatsz kör alakú koszorút, amit szintén dróttal rögzíthetsz.

Forrás: Shutterstock

Termések és csillámok

Szerezzünk be jó néhány közepes méretű tobozt és kör alakban ragasszuk őket egymáshoz. A legjobb, ha ragasztópisztolyt használunk, azzal könnyedén egymáshoz tudjuk rögzíteni a tobozainkat. Ha ezzel megvagyunk, tetszőleges színű csillámmal, vagy hóspray-vel fújjuk le, majd a fent említett drótos megoldással rögzítsük a toboz koszorúra a gyertákat. Ha szeretnénk díszesebbé tenni az összképet, masnival vagy egyéb színes termésekkel díszíthetjük.

Forrás: Etsy/CadeauDeLaNature

Poharak és mécsesek

Azoknak, akik a klasszikus kerek koszorú helyett modern megoldást keresnek, tökéletes választás lehet a poharas ötletünk. Nincs más dolgod, mint kinyitni a szekrényt és négy darab egyforma talpas poharat kereni. Ezeknek a talpát befújhatod csillám spray-vel. Ha ezzel megvagy, egyszerűen csak fordítsd meg a poharat, a talpára tegyél 1-1 darab méretben passzoló mécsest és mér kész is vagy. ha díszesebb összképre vágysz, kösd át a poharat egy-egy szalaggal, vagy a pohárba tegyél karácsonyi díszeket, fenyőágat.

Forrás: wohnklamotte.de

Gyertyák és számok

Ha nem kedveled a díszítéseket és a karácsonyi cicomát, egyszerűen csak válassz négy egyformba, nagyobb méretű gyertyát, kartonból vágj ki számokat egytől négyig és ragaszd fel a gyertyát közepére, az így kapott számos gyertyákat pedig helyezd el egy ezüst vagy egy arany tálcán. Ez a megoldás maximum fél óra alatt kivitelezhető. Ha nem szeretnél ragasztani, akkor egy cérnára is felfúzheted a kivágott számot.

Forrás: nerez-pribory.cz

Adventi ládika

Koszorú helyett hosszúkás ládikába is helyezheted a gyertyákat. Közéjük tegyél faágat, masnikat és más díszeket, amik passzolnak otthonod és karácsonyi dekorációd hangulatához. Néhány perc alatt csodás összeállítást készíthetsz.

Forrás: Nest of Bliss

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.