Utazás a világ körül a Tchibo kávékülönlegességeivel

Forrás: Tchibo -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legyen szó automata, vagy kapszulás kávéfőzőkről, az igazi ízélmény jórészt azon múlik, hogy milyen kávét készítünk ezekkel. A Tchibo kínálatában mindkét típusú géphez rengeteg íz közül válogathatunk, amelyek a világ különböző tájairól érkeztek, így ezeken keresztül lélekben akár igazán messzire is szárnyalhatunk – lássuk, hogy pontosan merre!
Forrás: Tchibo

Kezdjük egy olyan ízzel, amelyet mind az automata Esperto géppel, mind a Cafissimo kávéfőzőkkel elkészíthetünk, bár a gépválasztástól függően kicsit eltérő eredményt kapunk – ez nem más, mint az ecquadori Puyango termőterületről érkezett, fűszeres ízvilágú kávé! Az alapvetően finom szegfűszeges, körtés, fahéjas és mézes jegyeket hordozó italban a kapszulás gépekkel főzve enyhe rózsaborsos ízek is felbukkantak. Az Andok legmelegebb régiójában, ahonnan ez a kávé származik, különösen jól érzik magukat a színpompás kolibrik, amelyek a kávé csomagolására is felkerültek, így az íze mellett a megjelenésére sem lehet majd panaszunk, akár a szemes kávéhoz járó doboz, akár a kapszulák kerülnek majd a konyhába.

Az automata géppel rendelkezők egy másik, igazán különleges ízvilágot is kipróbálhatnak; az Ipanema Arara Brazil kávé az aromakerék „diós” részébe tartozik, finom mogyorós jegyeivel, melyekhez jellegzetes édesség társul. A Brazil Alfena terműterület, a Minas Gerais régió déli részén fekszik, 1000 méter magasan a tengerszint fölött, ahonnan csodás panorámát biztosít a hatalmas Furnas-tóra. Itt terem az az érett, élénk sárga színű kávécseresznye, amely az ország északi részén honos sárga hasú arapapagájról kapta a nevét, és amelyből az Esperto gépekkel mi is otthonunkba varázsolhatjuk a távoli tájak hangulatát!

Az ecquadori különlegességhez hasonlóan mind kapszulaként, mind szemes kávéként beszerezhető a Barista Edition Caffé Crema, amely magában fogyasztva is kellemes, krémes élményt biztosít, de tejeskávéként, vagy latteként is megállja a helyét, így ideális választás akkor, ha a család tagjai különböző módon szeretik fogyasztani a kávét – ha pedig kifejezetten egy tökéletes espresso a cél, akkor jó hír, hogy a Barista Edition Espressót is elkészíthetjük akár automata, akár kapszulás géppel!

Az automata Esperto géphez még kétféle kávét találunk a kínálatban, amelyek az előzőhöz hasonlóan a presszókávé kedvelőinek figyelmét kelthetik fel igazán – és amelyek Olaszország tájaira repítik a kávéimádók lelkét – ezek az Esperesso Sicilia és az Espresso Milano kávék, amelyek közül a szicíliai az intenzívebb, erősebb pörkölésű verzió fűszeres, testes aromával, míg a milánói kicsit lágyabb, enyhe, csokoládéra és citrusokra emlékeztető zamattal; ami pedig közös bennük, az az őket megkoronázó bársonyos crema.

Az olyan kapszulás gépek, mint például a Cafissimo Mini egyik legnagyobb előnye az igazán gyors kávéfőzés mellett leginkább az, hogy a különböző kapszulák által akár minden alkalommal teljesen más ízeket élvezhetünk ki, nem meglepő tehát, hogy a választék is jóval bőségesebb – a fent bemutatott ízek mellett a Tchibo Cafissimo kapszulák között még rengeteg mást is találunk! A presszókávé rajongói az elegant és a kraftig mellett a diós ízjegyeket tartalmazó Brasil és a karamelles ízvilágú El Salvador segítségével repülhetnek egzotikus tájakra, de olyan, természetes aromákkal ízesített változatokat is találunk a kínálatban, mint a vaníliás, a karamellás, vagy épp a rövid ideig elérhető joghurtos-mézes.

A Caffé Crema kapszulák között szintén több szempont szerint válogathatunk, hiszen ezek között is találhatók termőterület alapján szelektált verziók, például a Colombia, vagy az India, de választhatunk gazdagabb aromájú, lágyabb ízű, vagy épp koffeinmentes verziót is – emellett pedig a filterkávék közül is többfélét találunk a kapszulakínálatban.

Az ízek lenyűgöző választéka mellett azok csomagolása sem kerülhet a háttérbe, éppen ezért mind az espresso, mind a caffé crema Blonde Roast változata megjelenésében is remekül passzol a Cafissimo Easy lágy, halvány bézs árnyalatú modelljéhez, amelyet (a többi Easy modellhez hasonlóan) most különleges akció keretében szerezhetünk be – lényegében 15.000 forint értékben ajándék kapszulákat szerezhetünk hozzá!

A dolgunk csak annyi, hogy a kiválasztott Easy gép mellett legalább 15.000 forint értékben válogatunk össze a kapszulakínálatból is, így automatikusan 15.000 forinttal lesz alacsonyabb a fizetendő összeg. Ez tökéletes alkalom lehet arra, hogy kipróbáljuk azokat az ízeket, amik eddig még nem kerültek sorra, de azok számára is jó lehetőség lehet, akik már tudják, hogy melyek a kedvenceik!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.