mitől fél II. Erzsébet II. Erzsébet brit királynő retteg II. Erzsébet II. Erzsébet A királyi család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 95 éves brit uralkodó, II. Erzsébet nagyon félti családja egészségét. A koronavírus-járvány idején érthető is az aggodalma, hiszen bármikor bárkit leteríthet a lábáról a vírus. A királynő a férje, Fülöp idén bekövetkezett halála óta többször is betegeskedett, ám ő mégsem saját egészségét, hanem családját félti.

II. Erzsébet már többször is beszélt unokájával, Vilmos herceggel arról, hogy ne utazzon együtt az egész családja. Megkérte Vilmost, hogy ha teheti, ne helikopterrel utazzanak és ne legyen a gépen egyszerre ő és Katalin, valamint mindhárom gyermekük. A királynő ugyanis attól tart, hogy egy szerencsétlen balesetben egyszerre veszíti el őket.

Arra kérte Vilmost, hogy ne utazzon együtt a családjával Forrás: AFP/Chris Jackson

A királyi családban ennek érdekében sokáig az volt a szabály, hogy az uralkodói sarjak nem utazhattak együtt. A szabály azért született, hogy ha baleset történne, akkor ne essenek ki egyszerre sokan az öröklési rendből. Vilmos gyermekeinek megszületése óta azonban lazult a protokoll és ezen a szigorú intézkedésen is enyhítettek – írja a Bors a Daily Star cikke alapján.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.