Ezeket az ételeket és italokat SOHA ne kérd repülőn - Titkokat fecsegett ki egy légiutas-kísérő

Forrás: Shutterstock -
ital repülő víz légiutas-kísérő étel
A repülőn felszolgált ételeket van, aki imádja, más hozzá sem nyúlna, vagy csak kényszerből eszi meg. Nos, a legtöbb fogással általában nincs baj, egy légiutas-kísérő azonban elárulta, miből ne kérjünk soha a felhők felett. 

A magát Whytneynek nevező - amúgy neve elhallgatását kérő légiutas-kísérő - a Huffington Postnak elmondta, hogy ha lehet, senki se kérjen a repülőn csapvizet. Azt ugyanis nem lehet tudni, mennyire friss a víz a tartályban, tehát mindenképpen válasszunk ásványvizet. Ugyanezért ő se teát, se kávét nem kérne, hiszen az is a tartályban tárolt vízből készül, sőt, jeget se kérne az italába.

Egy stewardess kitálalt: mit ne fogyasszunk repülőgépen Forrás: Shutterstock

Whitney azt is kikotyogta, hogy bár dolgozóként kapnak ételt a fedélzeten, sokan inkább maguknak viszik az utazásra az ennivalót. Hozzátette, mivel az alacsonyabb nyomás miatt az emberek hajlamosak ízetlennek érezni az ételeket, ezért a fogásokat gyakran túlsózzák, túlfűszerezik, a halat és a steaket pedig - mivel egyszerre sokat készítenek - rendre túlsütik.

Arról is beszélt, hogy a kiszáradás problémát jelenthet az alkoholt fogyasztó utasok számára, ugyanis repülési magasságban nagyobb a dehidratáció veszélye, mindemellett a szervezet nehezebben veszi fel az oxigént, így attól az italmennyiségtől, amit itthon meg se érzünk, könnyen berúghatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.