Kiderült, hogy teltek II. Erzsébet királynő utolsó napjai, mi körül forogtak a gondolatai

Forrás: Getty Images/Wpa Pool -
halál Dr Iain Greenshields II. Erzsébet brit királynő királynő
A néhai brit uralkodót hosszas betegeskedés után, életének 97., uralkodásának 71. évében tavaly szeptember 8-án érte a halál Balmoralban, a királyi család nyári skóciai rezidenciáján. Egy évvel a halála után Dr. Iain Greenshields tiszteletes elárulta, hogyan teltek az uralkodó utolsó napjai.

Dr. Iain Greenshields szerint II. Erzsébet királynő utolsó napjai teljes békében teltek, és nem bánta életének egyetlen percét sem. A Right Reverend, a Skóciai Egyház Közgyűlésének moderátora tavaly nyáron vendégeskedett a Balmoral kastélyban.

A tiszteles továbbá elmondta, hogy

a királynő törékeny, de mentálisan egészséges és "szemlélődő" volt utolsó napjaiban. Hozzátette, hogyaz uralkodó gondolatai a hite és apja, VI. György király szavai körül forogtak.

Kiderült, hogy teltek az utolsó napjai II. Erzsébet királynőnek Forrás: Getty Images/Wpa Pool

Dr. Greenshields elmondta, hogy a királynő Skócia és különösen Balmoral iránti szeretetéről is beszélt - írja az Express.

Beszélgetéseink egy pontján az ablakhoz ment, és azt mondta: „Ki ne szeretne itt lenni?" Nagyon békés, biztonságos hely ez."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.