3 gyors módszer az egyedi ékszerek tisztítására és ápolására

Forrás: grav.hu -
PR cikk ezüst egyedi ékszer ékszer
Az egyedi ékszereinket nagy becsben kell tartanunk és megfelelően kell ápolnunk és tisztítanunk annak érdekében, hogy még hosszú ideig viselhessük és megtartsák eredeti szépségüket. A zsinórkarkötők és az ezüst ékszerek speciális ápolást igényelnek. Nézzünk meg három gyors és hatékony módszert az ékszereink ápolására.
Forrás: grav.hu

Zsinórkarkötők tisztítása

A zsinór karkötőket gyakran eltérő anyagból készítik. Ilyen lehet a pamut, a bőr vagy egyéb szálak. A tisztításukhoz először is nézzük meg, hogy milyen alapanyagból készültek. A pamut és kötött szálakat egy puha fogkefével óvatosan át lehet dörzsölni, így eltávolíthatjuk a port és az egyéb szennyeződéseket. Enyhén nedves ruhával vagy nem túl durva szivaccsal is áttörölhetjük, de ügyeljünk arra, hogy ne nagyon áztassuk el a pamutot.

Ezüst ékszerek tisztítása

Az ezüst ékszerek egy idő után hajlamosak arra, hogy megfeketedjenek és ezáltal el is vesztik fényüket, ragyogásukat. Számos háztartásban fellelhető szerrel tudjuk újra életre kelteni. A sófürdő talán a legelterjedtebb módszer. Tegyünk egy tálba alufóliát és eresszünk rá forró vizet. Ezután adjunk hozzá pár kanál sót, majd ebbe a fürdőbe helyezzük bele az ékszert. Hagyjuk állni jó ideig, egészen addig amíg azt nem látjuk, hogy az ékszer elkezdi visszanyerni eredeti csillogását. A fürdő végeztével töröljük át egy puha ruhával és alaposan szárítsuk meg. Ma már a boltokban lehet kapni speciális pasztákat, amelyek az ezüst egyedi ékszer tisztítására szolgálnak. Ezzel kell óvatosan bedörzsölni az ékszert. Használjunk fogkefét az átdörzsöléshez. Ezután öblítsük le langyos vízzel, majd szárítsuk meg.

Általános ékszerápolási tippek

Ha hosszabb távon is szeretnénk megőrizni ékszereink, esetleg a zsinór karkötő szépségét, akkor egy kis előrelátással sokat tehetünk érte. Ékszereinket vegyük le fürdéskor és kerüljük el, hogy parfümmel vagy háztartási vegyszerekkel érintkezzen. Ezek az anyagok mind károsíthatják ékszereinket. Az ékszerek tárolására sem árt odafigyelni. Tartsuk őket puha tasakokban vagy ékszerdobozokban, így megóvjuk őket a karcolásoktól és a különféle egyéb sérülésektől. Az egyes ékszereket tartsuk külön, mert egymáshoz érintkezve is megkarcolódhatnak.

Számtalan tipp létezik a csecsebecséink ápolására, így igyekezzünk ezeket betartani. Kedvenc darabjaink így nagyon hosszú időn keresztül megőrzik eredeti szépségüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.