"Katasztrofális sorsok vesznek körül" - Oláh Gergő szomorú dolgokat hall a gyerekektől munkája során

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
válás család Oláh Gergő sors
Oláh Gergő énekes öt gyermek édesapja. Mint nagycsaládos, mindig is fontos volt számára a gyermekvédelem, rendszeresen osztja meg gondolatait ezzel kapcsolatban a közösségi oldalán. Legutóbbi bejegyzésében egy igen elkeserítő dologról írt: azt tapasztalja, hogy egyre több a válás, ennek pedig a gyerekek isszák meg a levét.

Gergő rendszeresen foglalkozik diákokkal egy bátonyterenyei középiskolában, valamint motivációs előadásával járja az országot. Sokat beszélget gyerekekkel, akik a bizalmukba fogadták őt. Az énekes azt mondja, a tapasztalatai elkeserítőek.

Oláh Gergő szonorú sorsokkal találkozik munkája során Fotó: Szabó Gábor - Origo

„90%-ban olyan fiatalokkal beszéltem, beszélek, akikkel nem él együtt az apa, vagy épp valami rokonnál lakik, mert sem az anyja, sem az apja nem foglalkozik vele, vagy úgy nőttek fel, hogy azt kellett nézniük, hogy az apa vagy élettárs alkoholista vagy éppen szétveri az anyát, rosszabb esetben a gyerekeket is... vagy hogy 1-2 éven belül a sokadik férfi lép be az életükbe... vagy éppen nincs mit enniük, mert az apa nem viszi haza a pénzt. Katasztrofális gyermeki, családi sorsok vesznek körül minket... Az apák a legtöbb helyen nincsenek jelen a családban, mert hajnalban el mennek dolgozni és este érnek haza kimerülten, hogy legyen mit enni, így már semmire nincs idejük, erejük vagy kedvük, ráadásul nem tudnak elég pénzt keresni. Vagy éppen azért nincs otthon az apa, mert sokat keres, mivel folyamatosan hajszolja, hajtja a pénzt, ezer üzletbe vág bele, ezer helyre kell figyelnie és így pont a családjára nem tud figyelni, mert nem tud megállni. Ráadásul sok esetben nem tiszta módon keresik a sok pénzt, így a család még félelemben is él. Bár látszólag mindenük megvan, nincs örömük és békességük" — írja Gergő, majd az anyák helyzetére is kitér, akik szerinte egyedül vannak a problémáikkal, és közben megkeserednek, aztán így próbálják nevelni a gyerekeiket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.