eukaliptuszolaj növény teatasak levendula macska
A legtöbben nem bánják, ha szomszéd macskája (vagy a saját macskájuk) a kertjükben sétálgat, mások még örülnek is a hívatlan vendégnek, hiszen olyan aranyos. A boldogság azonban addig tart, amíg a cica nem tesz kárt a növényekben. A jó hír az, hogy van megoldás arra, hogy távol tartsuk őket a palántáinktól. 

Richard Jackson, a QVC kertészeti szakértője az Expressnek elmondta, szuper megoldás lehet a borsmenta- vagy eukaliptuszolajjal megkent teatasak:

A cicák aranyosak, mindaddig, amíg ki nem kaparják a palántáinkat. Forrás: Shutterstock

Hozzátette, a teatasakra tegyünk egy kis réteg földet is és pontosan oda tegyük, ahol védeni szeretnénk a növényt. A szakember elmondta, ezek az illóolajos teatasakok körülbelül két hétig hatásosak.

Az erős szagú növények is elriaszthatják a macskákat, beleértve a levendulát és a rozmaringot is. A macskafélék utálják a levendula illatát, ahol megérzik a szagát, ott biztosan nem végzik el dolgukat.

Kertészek szerint a sűrűn beültetett szegélyek is elriasztják a cicáka, ugyanis ott nincs csupasz talaj, ahol a macskák eláshatnák az ürüléküket.

Azt is javasolják, ha a házi praktikák nem válnak be, érdemes macskariasztóval próbálkozni, ami azonban az állatvédők számára biztosan nem járható út. Vannak, amelyek a macska szaglását, ízlelését zavarják össze, mások hangot vagy vízpermetet bocsátanak ki, ha mozgást érzékelnek a kertben.

Ez is érdekelhet:

Egyszerű módszerekkel riaszthatod el a patkányokat a kertedből: olcsó és hatékony tippek

Tippek a cicabiztos kert kialakításához: a kerítést semmiképp ne feledd

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.