Bőrápolás síelés alatt: a szokásos napi rutin nem lesz elég!

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 zedspider/Shutterstock. No use without permission./Zedspider -
síelés hidratálás uv bőrápoló ajakápoló
Aki csak teheti, az első hó leesését követően célba is veszi a havas lejtőket. A téli sportok egyetlen hátránya, hogy hosszú órákat töltünk a hidegben, így a bőrt igen sok kellemetlen hatás éri. A helyes bőrápolási rutin a síparadicsomban is elengedhetetlen. Mutatjuk, hogyan veheted fel a harcot a repkedő mínuszokkal!

Reggeli bőrápolási rutin

Reggel akár 5 perc alatt felkészítheted a bőröd a tél mesés, de dermesztő csodavilágára. Egy alapos tisztítással nem csak a felgyülemlett szennyeződéseknek inthetsz búcsút, hanem a hidratáló és más bőrápoló termékek hatékonyabb felszívódását is biztosíthatod. A hideg időjárás miatt használj zsírosabb textúrájú hidratáló krémet, mert az jobban védi a bőröd a kiszáradástól. Sminket inkább ne, 50-es faktorszámú, vízálló fényvédőt viszont mindenképpen vigyél fel!

Az arcbőrt igen sok kellemetlen hatás éri a hidegben. Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 zedspider/Shutterstock. No use without permission./Zedspider

Figyelj az ajkaidra is!

Használj természetes olajokban gazdag, SPF-es ajakápolót, akár extrém neon színűt, hogy kitűnj a tömegből! Rejtsd el a kabátzsebedben, egy mozdulat és bármikor könnyedén megismételheted a rúzsozást, akár a felvonóban is.

Pro tipp: natúr ajakápolót használhatsz a száraz körömágyakra is, ha azok is hidratálásért kiálltanak.

Arcfrissítés a hüttében

A jóleső ebéd után ne feledkezz meg az arcfrissítésről sem! Bár a téli napsütés üdítő látvány, az UV-sugárzás káros hatásai a leghidegebb hónapokban sem fújnak visszavonulót. A napfény a déli órákban a legerősebb, ráadásul a sugarak intenzívebbek a hegycsúcsokon. Újra használj magas faktorszámú napvédő krémet az arcodon, nyakadon, füleiden, minden olyan testrészeden, amit nem rejt el síruha.

Amikor zár a pálya, nyit az otthoni wellness

Az egész napos sportolás meglehetősen kimerítheti a szervezeted, szánj időt a pihenésre is! Vegyél egy meleg zuhanyt, hogy ellazítsd az izmaidat és felfrissítsd az arcbőrödet. A bőrápolás ilyenkor lehet hosszabb és kényeztető, amivel élénkíted és revitalizálod fáradt arcbőrödet.

Forrás: Foreo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.