Bőrgyógyász árulta el, hogyan győzd le a hajhullást: próbáld ki, míg nem késő

Forrás: Shutterstock -
bőrgyógyász hajhullás fejbőr hajhagyma hajvesztés
Egy bőrgyógyász, aki "hajának körülbelül 50%-át" elvesztette, megosztotta azokat a dolgokat, amelyeket kerülni kellene, ha nem akarunk úgy járni, mint ő.

A hajvesztés sokak rémálma, ahhoz pedig, hogy megelőzzük a bekövetkezését, tudatosan kell ápolnunk a hajunkat és a fejbőrünket. Persze a hajhullást olyan dolgok is okozhatják, amikre nincs ráhatásunk, de amit tudunk, megtehetünk ellene. Egy bőrgyógyász megosztotta, mi az, amit ő nem tenne meg a fürtjeivel, miután a hajának 50 százalékát elvesztette.

Helyes hajápolással csökkenthetjük a hajhullást Forrás: Shutterstock

Azt is ajánlotta, hogy ne viseljünk "nagyon szoros frizurát", mivel ha "annyira hátrahúzod a hajad, hogy fáj, az a hajhagymák károsodásának jele lehet", és akár "alopeciát" is okozhat, ami a hajszálak kihullását jelenti.

A harmadik dolog, amit soha nem tenne meg, hogy "klóros medencében úszik úszósapka nélkül". Mivel a klór fertőtlenít, "megfosztja a hajunkat a nedvességtől".

@dermatologysurgeon As a dermatologist on a hair growth journey after losing about 50% of hair, here are three (more) things I would never do in order to keep my hair healthy. #hairgrowth#hairtips#alopecia#fyp♬ Lovin On Me - Jack Harlow

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.