horoszkóp 2015 Szentivánéj horoszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szentivánkor kapcsolatba léphetünk a szellemvilággal és a természet erőivel, így számos jóslást és varázslatot végeznek az ünnep alatt, elsősorban a szerelem és az anyagi bőség reményében. Gyűjtöttünk egy csokorra való bulis babonát, melyekből horoszkópod, illetve ízlésed szerint válogathatsz.

Tűzvarázslatok tüzes és levegős jegyeknek

Kos

Számodra a nyár az aktív kikapcsolódás és a nonstop sport ideje, ráadásul imádsz játszani a tűzzel: a tűzugrásban biztosan örömöd leled! Ragadd kézen a párodat, és ugord át a szentivánéji máglya maradékát! Ennél a hagyományos varázslatnál fontos, hogy ne pörkölődj oda, mert az értelemszerűen rosszat jelent: akinek a lába a lángba ér, az hűtlen lesz. Minél meggyőzőbb a produkció, annál erősebb lesz a szövetségetek a kedveseddel (azért ha nem olyan atletikus, mint te, és elbénázza az ugrást, ne ess a torkának). Az ugrást szólóban is művelheted: a régiek szerint minél nagyobbra ugrik egy ifjú a tűz fölött, annál jobban gyarapszik a szülők gazdagsága - családi missziód tehát, hogy gazellaként szökellj.

Oroszlán

Pontosan tudod, hogy neked mindenből a legjobb jár, és ez vonatkozik a partneredre is; épp ezért sanda szemmel figyeled, ha valaki gyanúsan sokat legyeskedik körülötte. Mielőtt a féltékenység szörnyeteggé tenne, szerezz mágikus bizonyosságot, kiért is dobog a szíve a pasidnak! Tegyél egymás mellé három gyertyát: középen egy piros színű legyen, kétoldalt pedig egy-egy fehér. Gyújtsd meg mindhármat, és figyeld, merre csordul le a viasz a piros gyertyáról: ha jobbra pereg le a viasz, nyert ügyed van, ha viszont balra... nos, ez esetben inkább beszélj a kételyeidről a szerelmeddel (a gyertya-rítust, mint bizonyítékot, kihagyhatod, úgyse értené).

Nyilas

Tudod, hogy a pénz nem boldogít, de mit tehetnél, ha egyszer a sok-sok utazás és kaland, amit nyárra (őszre, télre, tavaszra) elterveztél, sok-sok pénzbe kerül? Rád fér egy pénzszaporító varázslat (bármely teliholdkor elvégezhető), melyhez szerezz be egy zöld és egy fehér gyertyát. A zöldet állítsd egy tálca bal felére, a fehéret jobbra, és gyújtsd meg őket. Mindkét gyertya elé helyezz egy-egy pénzérmét, majd révedj a zöld gyertya lángjába, és álmodozz arról, hogy mire költenéd a vagyonod (elég az utazási katalógusokra gondolnod...). Negyed óra múlva oltsd el előbb a fehér, majd a zöld gyertyát, és térj nyugovóra. Ha álmodban ismét meggyújtod a gyertyát, kívánságod beteljesedik!

Vízöntő

Oké, nem szeretsz vacakolni holmi babonákkal, de legalább buliból csatlakozz a szentivánéji boszorkányinasokhoz - íme egy pofonegyszerű varázslat! Süssél almát parázson (akár grillen is mehet; csak tekerd alufóliába, hogy ne égjen meg), edd meg, és miközben majszolod, képzeld el magad, amint sikeres, egészséges és boldog vagy! Ugye nem is olyan nehéz varázsolni? A napforduló idején az örömtűzön sütött alma a hagyományok szerint szépséget, egészséget, gyermekáldást hozott annak, aki elfogyasztotta.

Ikrek

Játékos természetű emberként nyilván szeretsz frizbizni: íme a kedvelt szabadtéri móka szentivánéji verziója! Fonjál egy egyszerű koszorút fűzfagallyakból (ha nem megy, vegyél egyet a virágboltban - az anyaga mindegy, csak kör alakú legyen), és a tűz fölött dobd át a kedvesednek! Ha elkapja, tartós lesz a boldogság, de ha elejti, az bizony nem sok jót ígér a kapcsolatnak. Előtte érdemes edzést tartani, nehogy elhibázzátok.

Mérleg

Vénusz fejlett szépérzékkel bíró leányaként biztosan nem lesz ellenedre egy kifinomult, gyertyafényes szerelmi kötés varázslat. A szerelmi bűbájhoz piros és fehér színű gyertyát kell használni: a pirosba a férfi nevét, a fehérbe a nőét kell belekarcolni. Ha felcímkézted a gyertyákat, gyújtsd meg a fehéret, majd annak lángjával a pirosat, így lobbantva lángra az irántad érzett szerelmét. Várd meg, míg mindkét gyertya leég egymás mellett. A varázslat remekül összekapcsolható egy gyertyafényes-romantikus vacsival, és ha a gyertyafény mellett egy szenvedélyes szeretkezést is megejtetek, a bűbáj - hacsak el nem fújod a gyertyalángot - sokszoros erővel hat!

Terményvarázslatok földies és vizes jegyeknek

Bika

Hajlamos vagy a féltékenységre? Dráma helyett előzd meg a bajt egy kis kertészkedéssel: végezd el a Hűség Őrzője varázslatot! Gyűjts egy kevés földet a partnered lába nyomából, majd ültess körömvirágmagokat egy cserépbe, és szórd meg őket a mágikus erővel bíró földdel. Közben képzeld el, ahogy a szerelmeteket jelképező növény szárba szökken, majd termést hoz... ezután már csak gondoznod kell a növénykét, akárcsak a kapcsolatotokat. Ősszel gyűjtsd be a körömvirág magjait, hogy következő évben megismételhesd a szertartást. Vigyázat, a körömvirág érzékeny jószág!

Szűz

Pontosságodhoz, precizitásodhoz remekül illik egy matekolós pénzvarázslat. Varrj egy vászon zsákocskát, és tégy bele teliholdkor (Szentivánkor pont az lesz) hét különböző címletű pénzt, majd hintsd meg levendulavirággal. Ne felejts el közben az eljövendő gazdagságra gondolni! Kösd be a zsák száját, és tartsd magadnál (addig se költöd el a pénzt). Ha ügyes voltál, az összeg hamarosan meghétszereződve tér vissza hozzád (de legalábbis lesz egy kis illatos tartalékod).

Bak

A hatékony és sallangmentes megoldások híveként neked egy szimpla rózsavarázslatot ajánlunk, melyet a szerelmi vágy felkeltésére használhatsz. Szerezz be csipkebogyókivonatot egy bioboltból és tölts belőle egy fiolába. Ha a kiszemelt pasi közelébe érsz, dörzsöld össze a csuklóidat, és cseppents a fiolából oda, ahol a pulzusod lüktet. Lépj oda a kiszemeltedhez és mosolyogj. A többit bízd a varázslatra!

Rák

Életed értelme a család, és már kislánykorodban is menyasszonyosdit játszottál? Ha kíváncsi vagy, lesz-e menyegződ egy éven belül, próbáld ki a palóc szentivánéji kenderjóslást. A szentivánéji tűz kialvása után menj ki egy kenderföldre (tulajdonképpen bármilyen magas szárú füves rét megteszi), és heveredj a növények közé. Ha a feltápászkodást követően a lelapított kender is feláll, egy éven belül férjhez mégy. Ha viszont már csak egy gyerek hiányzik a boldogságodhoz, maradj a tűz mellett és rágcsálj cseresznyét!

Skorpió

Ha valakit a szívedbe zártál, azt örökre ott akarod tudni - vagy majdnem örökre. Ha biztos akarsz lenni a dolgodban, kösd össze életetek fonalát egy káposztavarázzsal! Végy egy fej lilakáposztát, és vágd ketté. Tegyél a két káposztafél közé egy-egy fotót magadról és a kedvesedről (vagy arról, akire kivetnéd a hálódat). Illeszd össze a feleket és kösd össze spárgával, miközben kérd a szellemvilág közbenjárását azért, hogy ti ketten egyek legyetek. Hét napra tedd hűvös helyre a káposztabatyut, majd ásd el egy titkos helyen. Ha közben meggondolnád magad, a lilakáposzta-saláta nagyon finom.

Halak

Szentivánkor előny, ha valaki (hozzád hasonlóan) álomvilágban él, így szervezhet magának olyan szupercuki varázsprogramokat, mint az éjféli tündérles - amennyiben már gyerkőc is van, aki elkísérhet, neki biztosan felejthetetlen móka lesz! Mivel a tündérvilág apróságai legszívesebben egy boszorkánykörben mutatkoznak meg, rakj ki fehér kövekből egy kört az erdő talaján. Szentiván éjjelén menj el a körhöz, tegyél ajándékokat (kis tálkában mézet, bogyókat) a tündérkör belsejébe és várj türelmesen. Ha a hited elég erős, akkor éjfélkor megjelennek a tündérek, táncot lejtenek, és egész évben élvezheted támogatásukat. Ha kételkedsz a tündérek létezésében, csak egy mini erdei vadles élményével gazdagodsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.