Szenvedélyes, érzéki, birtokló és bosszúálló: valóban a Skorpió a legveszélyesebb csillagjegy?

Forrás: Shutterstock -
Skorpió csillagjegy Skorpió csillagjegy horoszkóp magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokak szerint a Skorpió az egyik legösszetettebb és legveszélyesebb csillagjegy. Ha egy Skorpióra gondolunk, legtöbbször egy odaszúrós, beszólogatós, szenvedélyes és szexorientált embert látunk magunk előtt, de ez a csillagjegy ennél sokkal többrétűbb és izgalmasabb.

Tulajdonságok, melyek ellenállhatatlanná teszik a Skorpiót

A Skorpió csillagjegyű emberek nagyon határozottak és eltökéltek. Ha valamit a fejükbe vesznek, akkor nem állíthatja meg őket semmi és nem tűrik el, ha bárki megmondja nekik, mi lehetséges és mi nem. Szenvedélyesek, hevesek, ugyanakkor őszinték, mivel utálják a hazugságot és a becstelenséget. Ők könyörtelenül a szemünkbe vágják az igazságot, de önmagukkal is őszinték, ezért is tartoznak a leginkább önmarcangoló csillagjegyek közé. Ha egy Skorpió elköteleződik valaki vagy valami iránt, akkor ragaszkodni fog hozzá. Bár nehéz a bizalmukba férkőzni, ha ez valakinek sikerül, akkor számíthat rá jóban-rosszban. A Skorpiók bátrak és nem riadnak meg a kihívásoktól. Ha valakinek segítségre van szüksége, ő jelentkezik először, rá mindig lehet számítani a bajban. Intuitívak és rendkívül szexuálisak, vonzerejüknek nehéz ellenállni.

A Skorpió csillagjegyű emberek intuitívak és rendkívül szexuálisak, vonzerejüknek nehéz ellenállni Forrás: Shutterstock

Amit nem szeretünk a Skorpiókban

A Skorpió csillagjegyű ember hajlamosak odaszúrni másoknak, ahogy az őket szimbolizáló állat is. Mivel intenzíven élik meg az érzéseiket – a mélységeket és a magasságokat egyaránt – így hajlamosak a féltékenykedésre és az irigységre. Ők úgy érzik, hogy az elszántságuk és intelligenciájuk feljogosítja őket arra, hogy megkapják, amit akarnak. Szeretnek irányítani, mások felett uralkodni, nem viselik jól, ha kicsúszik a kontroll a kezük közül. A Skorpiókat nehéz kiismerni. Rendkívül titokzatosak, ritkán fedik fel a kártyáikat, nem szeretik kimutatni, hogy ők is sebezhetőek. Kivárnak és legtöbbször a legváratlanabb helyzetben mutatják meg a valódi énjüket. Nem érdemes őket magunkra haragítani: bosszúállóak és nehezen bocsátanak meg az ellenük vétkezőknek.

Skorpió a szerelemben

A Skorpiónak olyan erős szexuális kisugárzása van, hogy szinte lehetetlen neki ellenállni. A csábítás számára gyerekjáték, benne van a vérében, a hűség ugyanakkor nem tartozik az erősségei közé. Féltékeny típus, aki szeret uralkodni párja felett testileg és lelkileg egyaránt. Mivel rendkívül intuitív, messziről megérzi, ha füllentettünk vagy visszaélünk a bizalmával. Teljes odaadást követel, a szerelmet szenvedéllyel éli, imád lángolni, majd pár nap múlva belehalni az érzéseibe. Gyakran elérhetetlen, misztikus, aki nem tűri, ha birtokolni akarják.

A csábítás számára gyerekjáték, benne van a vérében Forrás: Shutterstock

5 tipp, hogyan kezelj egy Skorpiót

1. Állj ki magadért! A Skorpiók azokat az embereket tisztelik, akik kiállnak magukért, felvállalják a véleményüket és mernek önmaguk lenni.

2. Légy vele őszinte! Az őszinteség nagyon fontos a Skorpiónak, azt nagyon rosszul viseli, ha valaki hazug vagy tisztességtelen.

3. Próbáld őt megérteni! A Skorpió nagyon keménynek és kritikusnak tűnhet, de ez csak a személyiségének egy része. Meg kell értenünk, hogy ez valószínűleg az ő saját bizonytalanságából ered.

4. Támogasd őt céljaiban! A Skorpió értékelni fogja, ha támogatod őt abban, amit a fejébe vett. Ugyanakkor fontos neki, hogy neked is legyenek céljaid. Mivel hajlamosak arra, hogy uralkodjanak mások felett, így a velük egyenrangú személyeket tudják csak igazán tisztelni.

5. Segíts kordában tartani az egóját! Mivel a Skorpió hajlamos elszállni, légy vele őszinte és közvetlen, és emlékeztesd őt finoman arra, hogy ő sem különb másoknál.

A Skorpióhoz passzoló foglalkozások: sebész, gyógyszerész, tudós, kémikus, kutató, szexológus, nőgyógyász, pszichológus

Híres Skorpiók: Scarlett Johansson, Matthew McConaughey, Demi Moore, Winona Ryder, Leonardo DiCaprio, Julia Roberts, Kovács Kati, Judy, Árpa Attila

Ideális társa: Bika, Bak, Halak, Szűz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.