Világhírű színészek, akiket gyerekkorukban is imádtunk

Forrás: Metro Goldwyn Mayer -
Jodie Foster színésznő színész Reese Witherspoon Hollywood Leonardo DiCaprio Joseph Gordon-Levitt Christian Bale gyerekszínész tehetség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezt is megértük: Leonardo DiCaprio idén, 41 évesen végre megkaparintotta az oly régóta kiérdemelt Oscar-díját. Bár a kicsi Leo már tizenévesen is jó néhány briliáns alakítást tudhatott a háta mögött, tehetségére a nemzetközi média istenigazából csak a Titanic sikere után figyelt fel. Példájából kiindulva összegyűjtöttük azokat a manapság is aktív és sikeres színészeket, színésznőket, akik már gyerekként is hihetetlen tehetséggel voltak megáldva. 

Leonardo DiCaprio

DiCaprio egy olasz-német házaspár egyetlen gyermekeként született Hollywoodban, 1974-ben. Édesapja, George DiCaprio underground képregényrajzoló és -forgalmazó, valamint édesanyja, Irmelin Indenbirken, korábbi jogi titkárnő, az esküvő után Los Angelesbe költözött, majd meglehetősen hamar, Leo egyéves korában el is váltak. Ezután DiCaprio többnyire anyjával élt, de apja sem hanyagolta el. Színészi karrierje 1989-ben, 15 évesen kezdődött, amikor beválasztották Garry Buckman szerepére a Vásott szülők című sikerfilm sorozatváltozatába.

Négy évvel később, alig volt 19 éves, amikor első Oscar-díj jeölését megkapta a Gilbert Grape című filmben nyújtott fenomenális alakításáért.

A filmben Johnny Depp karakterének szellemileg visszamaradott öccsét alakította, tehetségét látva pedig Hollywoodban az új James Deanként kezdték emlegetni. Nagy kár, hogy fiatalkori remek alakításai nem kapták meg méltán kiérdemelt jutalmukat.

Robert De Niro és Leonardo DiCaprio az Ez a fiúk sorsa című filmben, 1993 Forrás: Warner Bros

Reese Witherspoon

A szintén Oscar-díjas Witherspoon New Orleansban, Louisiana államban született 1976-ban, John Witherspoon altábornagy és Betty Witherspoon gyermekgyógyászati ápolónő gyermekeként. Első szerepét 1991-ben, 15 évesen kapta a Vadvirágok című tévéfilmben, amelyet Diane Keaton rendezett, és amelyben Patricia Arquette partnere volt.

A szintén 1991-es Holdember című filmen nyújtott alakításáért Young Artist Awardra jelölték a fiatal színésznő kategóriában.

A Holdember sikerét követően megannyi főszerep és epizodikus megjelenések vártak a fiatal tehetségre.

Reese Witherspoon a Holdember című filmben, 1991 Forrás: Youtube

Christian Bale

A szívdöglesztő Oscar- és Golden Globe-díjas Christian Bale is gyerekszínészként kezdte a karrierjét. Bale 1974-ben született Walesben, Nagy-Britanniában, majd szülei különválása után a háta mögött hagyta anyját, és Angliából apjához költözött az Egyesült Államokba. 1987-ben 13 éves volt, amikor 4000 gyerek közül őt választották ki Steven Spielberg A nap birodalma című háborús filmjének főszerepére, és olyan nevek mellett játszhatott, mint John Malkovich és Miranda Richardson. Három évvel később ismét egy főszerep találta meg,

16 évesen a legendás Charlton Heston, Christopher Lee és Oliver Reed mellett játszott A kincses sziget című kalandfilmben.

Innentől kezdve karrierjét folyamatos sikerek kísérték, az Entertainment Weekly például a 90-es évek egyik legjelentősebb kultuszfigurájának kiáltotta ki.

Christian Bale A nap birodalma című filmben, 1987 Forrás: Youtube

Jodie Foster

Alicia Christian Foster néven látta meg a napvilágot 1962-ben Los Angelesben, a színésznőt nyíltan leszbikus édesanyja, Evelyn Foster állítólag a barátnőjével együtt nevelte fel, akit Foster a nagynénijének nevezett. A kétszeres Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő is igen korán kezdte a pályát: 1965-ben, mindössze háromévesen már reklámokban és sorozatokban szerepelt, majd 1969-ben, hétévesen debütált a Mayberry R.F.D. című filmben. Első főszerepét 1972-ben, 10 évesen kapta a Napóleon és Samantha című filmben, három évvel később pedig már Martin Scorsesével forgatta az Alice már nem lakik itt című filmet.

1976-ban, 14 évesen jelölték először Oscar-díjra a Taxisofőr című filmben nyújtott alakításáért.

Jodie Foster a Taxisofőr című filmben, 1976 Forrás: AFP

Joseph Gordon-Levitt

Nagyon reméljük, hogy a most 35 éves színész nem fog Leonardo DiCaprio sorsára jutni, és nem kell már sokáig várnia arra a fránya Oscar-díjra. Különleges karakterét, kisugárzását, no meg persze tehetségét ez idáig még nem tudta aranyszobrocskára váltani, pedig ő is már több évtizede van a szakmában.

1988-ban, hétévesen debütált a Stranger on My Land című filmben, majd a nemzetközi áttörést az Űrbalekok című sorozat hozta el neki 1996-ban, 15 évesen.

1999-ben a 10 dolog, amit utálok benned című romantikus tinifilmben játszott többek között Heath Ledger oldalán, de híres filmjei közé tartozik még az 500 nap nyár, az Eredet, a Don Jon vagy éppen a Kötéltánc.

Joseph Gordon-Levitt hétévesen a Stranger on My Land című filmben, 1988 Forrás: Youtube

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.