Mi köze Monet-nak egy 5 éves autista kislányhoz?

Forrás: http://irisgracepainting.com/ -
rendellenesség autista autizmus beszéd festmény Claude Monet impresszionizmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Iris Grace szavak helyett a színeket használja ahhoz, hogy megértesse magát a külvilággal. Az 5 éves autista kislány képeit a híres impresszionistához, Monet-hoz hasonlítják.

A sokak által kevésbé ismert autizmus egy neurológiai-fejlődési rendellenesség, amely csökkenti az egyén társas interakciókban való részvételét.

Forrás: http://irisgracepainting.com/

Hogy ez a betegség egyben ajándék is lehet, azt bizonyítják az 5 éves Iris Grace festményei: a brit kislány különleges képeket rajongói és vevői (!) is leginkább az impresszionista Monet-hoz hasonlítják.

Mit tud egy hétköznapi ember az autizmusról?

Amit tudunk erről a rendellenességről, azt is könyvekvől vagy filmekből ismerjük. Pedig autistaként élni jóval árnyaltabb emberi létezés. A témáról IDE kattintva olvashatsz többet.
Forrás: http://irisgracepainting.com/

Elmondása szerint Irisnek sokáig gondja volt a beszéd megtanulásával, amelyet logopédussal és végül a festészet felé fordulással korrigáltak. A kislány többi képét IDE kattintva nézheted meg, a róla szóló videót pedig alább találod:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.