Foci vb: 39 fokos lázzal nyert a horvát Ivan Rakitic

2018.07.13. 11:30

Lapinformációk szerint 39 fokos lázzal játszotta le a foci vb elődöntőjét a horvát válogatott sztárja, Ivan Rakitic. Emiatt most sokan hősként tekintenek rá, ugyanis a válogatott legyőzte Angliát, így ott lesz a vasárnapi döntőben.

Ivan Rakitic 39 fokos lázzal küzdött

A horvátok focistája lázasan, betegen küzdötte végig azt a 120 percet, ami ahhoz kellett, hogy Horvátország döntőbe juthasson - erről a The Sun számolt be. Ivan Rakitic a mérkőzés után azt mondta, a döntőt akkor is végigcsinálja, ha fél lábbal kell játszania.

Ivan Rakitic az angol-horvát meccsen lázasan játszottForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius

Ivan Rakitic játszik a döntőben

Horvátország sporttörténelmi tettet hajtott végre, amikor 2-1-re legyőzte Angliát, ezzel pedig kivívta a 2018-as labdarúgó-világbajnokság döntőjét.

Az csak később derült ki, hogy Rakitic a meccset megelőző estén 39 fokos lázzal kínlódott, ennek ellenére másnap hősiesen végigküzdötte a hosszabbítással megtoldott játékidőt. A mérkőzés után azt mondta, hihetetlen számára a győzelem, és ha már ezt megcsinálta, a döntőben akkor is játszik, ha fél lábbal kell pályára lépnie.

Vida és a sztárcsemeték"Forrás: AFP/Yuri Cortez "
Így ünnepelték a győzelmet a horvát sztárcsemeték
Horvátország 2-1-re győzte le Angliát, Mandzukic 110. percben lőtt gólja ugyanis eldöntötte a találkozót. A meccs utáni örömmámorról itt gyűjtöttük össze a legjobb fotókat, de a legcukibb pillanatok számunkra egyértelműen azok voltak, amikor Perisic, Vida és Strinic gyermekei bent futkároztak a Luzsnyiki Stadion gyepén. Kattints a tündéri képekért!
Ivan RakiticHorvátországAngliafoci vb 2018