A szakértő szerint Diana nem volt várandós, amikor elhunyt

2019.02.18. 14:00

Tragikus autóbalesetben hunyt el Diana hercegnő 1997-ben. A halálát számos összeesküvés-elmélet övezi, többen úgy vélték, hogy várandós lehetett a baleset idején. Ezzel kapcsolatban most kiderült az igazság. 

Számos összeesküvés-elmélet övezi Diana hercegnő 1997-ben bekövetkezett halálát. Az autóbaleset körülményeit és Lady D egészségi állapotát is firtatták már. Többen például úgy vélték, hogy várandós lehetett a baleset idején. 

Angela Gallop professzor az Amikor a kutyák nem ugatnak (When the Dogs Don't Bark) című könyvében erről is ír. A The Sun cikke szerint a professzor kulcsszerepet játszott abban, hogy megállapítsák az igazságot ezzel kapcsolatban. Eszerint Diana nem volt várandós, és fogamzásgátló tablettát sem szedett a baleset idején. 

Diana minden bizonnyal nem volt várandós a halálakorForrás: Getty Images/1986 Georges DeKeerle/Georges De Keerle

David Cowan professzor, a londoni King's College igazságügyi és kábítószer-felügyeleti osztályának vezetője felelt a vérvizsgálatért, amely megállapíthatta volna a terhességet. Diana vérátömlesztést is kapott, az összes teszt eredménye negatív volt, ami azt jelenti, hogy nagyon valószínű, hogy nem volt várandós, és nem szedett fogamzásgátlót. 

Diana hercegnőDianahalálfogamzásgátlásvárandósság