Újabb két halálos áldozatot szedett az Egyesült Államokban az elektromos cigaretta

Forrás: AFP -
elektromos cigaretta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb két halálos áldozatot szedett az Egyesült Államokban az elektromos cigaretta - közölték pénteken Indianában és Minnesotában az egészségügyi hatóságok. Ezzel négyre nőtt az e-cigaretta szívása miatt történt halálos esetek száma. Az indianai áldozat kilétét nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit közöltek, hogy 18 éven felüli férfiról van szó. Minnesotában pedig egy 65 éves férfi halt meg, aki régóta küzdött tüdőproblémákkal, éppen az e-cigaretta rendszeres szívása miatt.
Forrás: AFP Illusztráció

A szakemberek úgy vélik, egy még azonosítatlan "vegyi anyag" okozhatja a megbetegedéseket. Egyelőre nem tudják, hogy ez a készülék valamelyik részében vagy a töltőfolyadékban található-e.
Az első megbetegedéseket április elején észlelték Illinois államban, majd a nyár elején Wisconsinban. Jennifer Layden, az illinois-i egészségügyi hivatal járványügyi főorvosa a már említett szaklapnak elmondta:

tipikusan fiatal, egészséges férfiaknál jelentek meg rejtélyesnek látszó tüdő- és légúti panaszok. A betegek légzési nehézségre és influenzaszerű tünetekre panaszkodtak. Átlagéletkoruk 19 év volt, egyharmaduk pedig 18 évesnél fiatalabb volt. Az illinois-i és wisconsini páciensek 98 százalékát azonnal kórházba kellett szállítani, mintegy felük intenzív osztályra került, és mintegy harmaduknak lélegeztetőgépre volt szüksége az életben maradáshoz.


A szaklap felidézett egy Utah államban előfordult esetet: 21 éves férfit vittek kórházba, de a tüdeje olyan súlyosan károsodott, hogy a lélegeztetőgép nem volt elégséges, közvetlenül a véráramba oxigént pumpáló gépre helyezték. Az orvosok az elvizesedett tüdőből vett mintákban elhalt szöveteket találtak.
Jennifer Layden elmondta azt is, hogy a betegek olyan elektromos cigarettát szívtak, amely a marihuánában található, THC nevű vegyszert tartalmazott.

Jobban van Boros Lajos: sikerült néhány kilót felszedniehttp://www.life.hu/drlife/20190906-jobban-van-boros-lajos-sikerult-nehany-kilot-felszednie.htmlMivel Boros Lajos nagyon lefogyott, orvosai a májusi prosztataműtétjét őszre halasztották. Egy ideig azonban a tápszereknek köszönhetően sem gyarapodott a rádiós súlya, de most úgy tűnik, kezdi összeszedni magát. Dr. LifeOrigoA vegán és a vegetáriánus étrend a stroke nagyobb kockázatával járhat együtthttp://www.life.hu/drlife/20190905-a-vegan-es-a-vegetarianus-etrend-stroke-nagyobb-kockazataval-jarhat-egyutt.htmlA stroke nagyobb kockázatával nézhetnek szembe a vegetáriánus és a vegán étrend követői egy nagy szabású új kutatás szerint.Dr. Life--Brad Pitt bevallotta: komoly alkoholgondjai voltakhttp://www.life.hu/drlife/20190905-brad-pitt-bevallotta-komoly-alkoholgondjai-voltak.htmlBrad Pitt arról beszélt, olyannyira megviselte házassága megromlása Jolie-val, hogy ivott és drogozott: még az Anonim Alkoholistákhoz is bejelentkezett. Dr. Life--Pokoli fájdalmakkal küzd balesete után Delhusa Gjonhttp://www.life.hu/drlife/20190828-pokoli-fajdalmakkal-kuzd-balesete-utan-delhusa-gjon-enekes.htmlDelhusa Gjon egy jachton szenvedett komoly sérülést: több bordáját is eltörte. Az énekes azóta sincs jól, komoly fájdalmai vannak. Dr. LifeOrigoAgy nélkül született a kisfiú, Noah Wall: mára kifejlődött az agya 80 százalékahttp://www.life.hu/drlife/20190814-agy-nelkul-szuletett-a-kisfiu-noah-wall-mara-kifejlodott-az-agya-80-szazaleka.htmlA 7. évében járó Noah Wall nyitott gerinccel látta meg a napvilágot, és az agyának csupán két százaléka fejlődött ki. Az orvosok nem sok jóval biztatták a szülőket, még ők sem hittek benne, hogy a kicsi sokáig élhet, sőt, az ultrahangos felvételeket látva a terhességmegszakítást javasolták. Dr. Life--Fia Instagram-oldalán üzent rajongóinak az agyvérzésen átesett Alain Delonhttp://www.life.hu/drlife/20190814-fia-instagramjan-uzent-rajongoinak-agyverzesen-atesett-alain-delon.htmlAlain Delon fia, Alain-Fabien az Instagram-oldalán osztott meg egy képet lábadozó apjáról, aki jelenleg egy svájci klinikán gyógyul. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.