Vért köhögött, mert lenyelt egy kisollót a kisfiú - sokkoló fotó!

kisolló olló baleset röntgen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A csodával határos módon semmi baja sem lett a kisfiúnak, aki lenyelt egy ollót. A röntgenképen az elakadt kisollót látva azonban az orvosok nagyon meglepődtek.

Curtis Francis, a 12 éves kisfiú a szájába vette a kisollót, majd véletlenül lenyelte, ami elakadt a nyelőcsövében - írta a Small World. Curtis tanulási nehézségekkel küzdő gyerek, aki ráadásul a veszélyt sem tudja normálisan érzékelni - ezért fordulhatott elő a különös eset. Anyja, Karon Edwards, csak egy pillanatra hagyta magára a fiát, azonban ez is elég volt, hogy baj történjen. Először azt hitte, hogy egy tollkupakot nyelt le, de mikor vért kezdett felköhögni, tudta, hogy komolyabb baj lehet. Mire a mentők megérkeztek, már mindketten pánikba estek és potyogtak a könnyeik. "Mikor a kórházban megtudtam, hogy egy ollót nyelt le, sokkot kaptam" - tette hozzá a kétgyermekes anya.

Northfoto/SWNS.COM
Northfoto/SWNS.COM

Szerencséje volt

A röntgenfelvételeken jól láthatóan elakadt a nyelőcsövében az olló, amit végül sikeresen eltávolítottak. Curtis az orvosok szerint nagyon szerencsés, hogy pár karcolással megúszta, pedig akár maradandó sérüléseket is szerezhetett volna. Valószínűleg az olló helyzete is sokat számított, mivel a fogantyús részével lefelé nyelte le, és a légutakat sem zárta el. Így a hegyes, éles vége csak kisebb karcolásokat ejtett a nyelőcsövén.
Curtis születésekor agyvérzést kapott, ezért súlyosan károsodott a kommunikációs és látóközpontja. Emiatt beszélni sem tud, és a veszélyt sem érzékeli. "Folyamatosan vigyáznom kell rá. Ez volt a valaha történt legborzalmasabb dolog, még mindig rémálmaim vannak" - mondta az anya, akinek a másik lánya, Shane pedig Asperger-szindrómás, ami az autizmus enyhébb formája.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.