Impotens férfi nem létezik! 6 kiváló módszer erekciós zavarok orvoslására

impotencia szex felnőtt szexológus kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Impotens férfi tulajdonképpen nincs. A szakma, pontosan azért, hogy a gátlásokat konzerváló, megbélyegző terminust elkerülje, nem is használja az impotencia kifejezést. Ha férfi merevedési problémákról esik szó, átmeneti vagy tartós erekciós zavarként utal a jelenségre.

Thinkstock
Thinkstock


Szégyen a szerszám körül





Éppen ezért fontos őszintén beszélni a problémáról és elérni, hogy az erectilis dysfunctióval szembesülő férfiak merjenek szakemberhez fordulni, mielőtt állandósulna a probléma.


De mit jelent pontosan a kifejezés?



Erectilis dysfunctio azt jelenti, hogy aktus közben a férfi nem tudja elérni és/vagy fenntartani a megfelelő erekciót. Impotenciáról sohasem beszélünk, mert túl negatív, és nemcsak a szexuális életre vonatkoztató, de a teljes emberi életvezetésre utaló elítélő felhangok rakódtak a kifejezésre. Ha a baj, a merevedés elmaradása vagy gyengesége hosszan, három hónapnál is hosszabban fennáll, akkor is szerencsésebb erekciós zavarról (tartósabb erekciós zavarról) beszélni, hiszen a jelenség, hacsak nem áll mögötte súlyos fizikai sérülés vagy hiány, szinte minden esetben orvosolható valamilyen módon.


Nem a hormonok a felelősek




Thinkstock
Thinkstock

Fontos tudni, hogy bizonyos gyógyszerek szedése is okozhat zavarokat, ezekről érdemes a gyógykezelés előtt tájékozódni, azelőtt, mielőtt messzemenő és pánikot okozó következtetésekre ragadtatnák magukat a férfiak.


Klettner Anikó szexuálpszichológus


Létezik azonban egy harmadik variáció is, amikor az organikus eredetű problémák miatt alakul ki a zavar és erre rakódnak rá pszichés tényezők. Vagyis az átmeneti zavar (amelyet valamilyen feljebb említett betegség okozhat) miatt szégyen- és kudarcérzés keletkezik a betegben, aki a továbbiakban éppen emiatt lesz gátolt a szexuális aktus során, vagyis a kudarc miatt félelem születik, a félelem pedig újabb kudarcot eredményezhet. Nagyon fontos tudni, hogy a legtöbb esetben az átmeneti kudarcot követően figyelni kezdi magát az érintett, egy úgynevezett aggályos önfigyelés jelensége következik be, ennek következtében az aktusok előtt, közben szorongás lép fel, amely újabb kudarchoz vezethet. Az ördögi kör rögzülhet, pedig ha időben szakemberhez fordulna az érintett férfi, megszakítható lenne a folyamat.


Egyéb okok lehetnek:








6 kiváló módszer erekciós zavarok orvoslására:





1. Szexuálpszichológiai kezelés

A pszichés eredetű problémák esetében egy választott szakember segítségével felkutatják a kiváltó okot. Ez azonban önmagában kevés lenne, hiszen nem elég az ok felismerése, a valódi sikerhez fontos lehet a kommunikációs csatornák nyitása (nyílt kommunikáció a párkapcsolatban), relaxációs technikák elsajátítása a feszültségek oldására, információk beszerzése, valamint nagy valószínűséggel életmód váltására is szükség lehet a terápiás kezelések mellett.

2. Gyógyszeres kezelés

Egyes gyógyszerek a pszichés eredetű problémák terápiás kezelésének hatékonyságát erősítik, míg akadnak olyanok is, amelyek fokozzák a corpus cavernosumban (barlangos testben) a nitrogén-monoxid okozta simaizom-relaxációt. Fontos tudni, hogy ez utóbbiaknak lehetnek mellékhatásai (fejfájás, arcpír, látási zavarok), és hogy más nitrátkészítményekkel együtt nem alkalmazható.

Thinkstock
Thinkstock

3. Öninjekciózás (intracavernosus terápia)

Ez az egyik legelterjedtebb módszer. Könnyű elsajátítani és akció előtt kell beadni a péniszbe. A szúrás láthatatlan és körülbelül egy-másfél órás erekciót biztosítanak a különféle vazoaktív anyagok.

4. Pasztillás kezelés (intraurethralis kezelés)

A húgycsőbe vezetett kis adagolószerkezettel prostaglandin E1 pasztillát helyez fel magának a páciens. Hatékonysága elmarad az intracavernosus kezeléstől, de a kivitelezése lényegesen egyszerűbb, miközben ugyanolyan diszkrét, mint az öninjekciózás.

5. Vákuumos védelem

Végtelenül egyszerű harangformájú kis eszköz, amelyet a péniszre kell helyezni, s amely a beépített vákuumpumpa segítségével negatív nyomást hoz létre, ennek következtében a hímvesszőben vérbőség jön létre. A harangocskára húzott gumigyűrűt a kívánt erő elérése után a hímvessző tövére kell helyezni, amely megakadályozza, hogy a vér visszaáramoljon. Maximum fél óráig tartható fenn ez az állapot. Nem biztosítja a megfelelő diszkréciót, azoknak ajánlott, akiknél a tabletta vagy az öninjenkciózás nem alkalmazható.

6. Beépített férfierő

Kétféle formája ismert a szilikon implantátumnak. Az egyik, amikor az implantátum mérete nem változtatható, a páros implantátumot a corpus cavernosumba építik be, így a barlangos testeket belülről tölti ki. Másik változat a hidraulikus implantátum, amikor egy apró pumpa segítségével aktus előtt a kívánt erekció folyadék beáramoltatásával létrehozható, illetve aktus után az alapállapot visszaállítható. Mindkét változat csak akkor jöhet szóba, ha az előzetesen felsorolt megoldások egyike sem hoz eredményt.

Kassai Tini


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Pénisznagyobbítás: valóban működik?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-penisznagyobbitas-valoban-mukodik.htmlÍgy lesz a női nemi szerv egyre csak kívánatosabbhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110114-igy-lesz-a-noi-nemi-szerv-egyre-csak-kivanatosabb.htmlVaginaplasztika - pornószínésznőkre akarnak hasonlítani a háziasszonyokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-a-porno-miatt-no-a-kisajakplasztika-nepszerusege.htmlDöbbenetes ikerpár: a szépség és a szörnyeteg - fotóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110125-egypeteju-ikrek-genetikai-rendellensseggel.htmlHihetetlen! Shrek valóban élt! Fotóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110304-shrek-valoban-elt-a-xx-szazadban.htmlDöbbenetes lista: Ezeket hagyják bennünk az orvosokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-dobbenetes-lista-ezeket-hagyjak-bennunk-az-orvosok.htmlÍgy szokott le a dohányzásról Jakupcsek Gabriella!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110316-igy-szokott-le-a-dohanyasrol-jakupcsek-gabriella.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.