Egy fiatal brit fiú hasi fájdalomra panaszkodva összeesett az utcán, majd három nap múlva belehalt az egymillióból egy pácienst érintő vakbélműtét utáni szövődménybe.


Daniel Robinson még 11 éves korában esett át a vakbélműtéten, de hegszövet képződött a belén, amitől az megcsavarodott és kirepedt. Senki sem gyanakodott a súlyos problémára addig, amíg a fiú idén májusban össze nem esett az utcán. Az eset előtti napon hasi görcsökre panaszkodott, ezért nagyszülei a clitheroe-i kórházba vitték, ahol az orvosok kijelentették, hogy húgyúti fertőzésben szenved. Innen a Royal Blackburn kórházba került, ahol a röntgenvizsgálat után hashajtót írtak fel neki, és hazaküldték.
Thinkstock

A posztmortem vizsgálat megállapította, hogy Daniel halálát egy, a vakbélműtét során keletkezett sérülés okozta, amely nem gyógyult meg megfelelően. Az eset állítólag olyan ritka, hogy a Royal Blackburn vezető sebésze 20 éve nem találkozott hasonló szövődménnyel.

Az édesanya, Joanne, így nyilatkozott a történtekről: "Csak egy egyszerű vakbélműtét volt, és nem akarjuk elhinni, hogy ez okozta a halálát. Megdöbbenve tudtuk meg, hogy egymillióból egy embert érint a rendellenesség, és ennek pont a mi kis Danielünkkel kellett megtörténnie. Sosem hittük volna, hogy nekünk kell majd eltemetnünk a saját gyermekünket. Sosem fogom tudni feldolgozni."

Joanne szerint fiát talán éppen hősiessége és barátságos természete akadályozta meg abban, hogy kimutassa szenvedését, és beszéljen a fájdalmairól. A szülők most valósággal rettegnek az első karácsonytól és születésnaptól, amit nélküle kell megünnepelniük.

Thinkstock

Daniel osztályfőnökét is megdöbbentette és sokkolta a népszerű és tehetséges diák hirtelen halála. A rögbicsapat tagjait is mélyen lesújtotta a fiú tragikus halála, akit mindenki jókedélyű, egészséges, szorgalmas és dolgos fiatalemberként ismert. A gazdálkodó család gyermeke már egészen kiskorában beleszeretett a farmeréletbe. Imádott birkákat terelgetni és a szabadban foglalatoskodni. Rendkívüli népszerűségnek örvendett mindenütt, és lelkiismeretesen gondoskodott mindenkiről, különösen a kishúgáról.

Michael Singleton igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy Daniel halálát egy szükséges és megfelelően végrehajtott műtét következtében kialakult rendkívül ritka szövődmény okozta.Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Nemcsak híresek, okosak is - Sztárok 140-es IQ feletthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111025-nemcsak-hiresek-okosak-is-sztarok-140es-iqval.html A sebhelyek titka - Seal egy ritka autoimmun-betegségben szenvedhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111024-egy-ritka-autoimmunbetegseg-a-lupus.html Észvesztő élmény - Törölte a nő memóriáját a szexhttp://www.life.hu/gyogyulj/20111021-torolte-egy-no-memoriajat-a-szex.html A nő, aki pár nap alatt 50 évet öregedetthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111017-a-no-aki-par-nap-alatt-50-evet-oregedett.html "Úgy nézek ki, mint egy pandamaci" - Marcsi szemhéjplasztikát nyerthttp://www.life.hu/ujtestujelet/20111021-aesthetica-atalakitas-marcsi-szemhejplasztikat-nyert.html A legalattomosabb daganatos betegség: a hasnyálmirigyrákhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111020-a-legalattomosabb-daganatos-betegseg-a-hasnyalmirigy-rak.html Rádiófrekvenciás műtét: a legjobb megoldás a visszerek eltüntetésérehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111020-radiofrekvencias-mutet-a-legjobb-megoldas-a-visszerek-eluntetesere.html