Belehalt a vakbélműtét szövődményébe egy 14 éves fiú

szövődmény műtét kisfiú vakbélgyulladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy fiatal brit fiú hasi fájdalomra panaszkodva összeesett az utcán, majd három nap múlva belehalt az egymillióból egy pácienst érintő vakbélműtét utáni szövődménybe.



Szólj hozzás: Lúgosítás - Hogyan?



Thinkstock
Thinkstock

A posztmortem vizsgálat megállapította, hogy Daniel halálát egy, a vakbélműtét során keletkezett sérülés okozta, amely nem gyógyult meg megfelelően. Az eset állítólag olyan ritka, hogy a Royal Blackburn vezető sebésze 20 éve nem találkozott hasonló szövődménnyel.

Az édesanya, Joanne, így nyilatkozott a történtekről: "Csak egy egyszerű vakbélműtét volt, és nem akarjuk elhinni, hogy ez okozta a halálát. Megdöbbenve tudtuk meg, hogy egymillióból egy embert érint a rendellenesség, és ennek pont a mi kis Danielünkkel kellett megtörténnie. Sosem hittük volna, hogy nekünk kell majd eltemetnünk a saját gyermekünket. Sosem fogom tudni feldolgozni."

Joanne szerint fiát talán éppen hősiessége és barátságos természete akadályozta meg abban, hogy kimutassa szenvedését, és beszéljen a fájdalmairól. A szülők most valósággal rettegnek az első karácsonytól és születésnaptól, amit nélküle kell megünnepelniük.

Thinkstock
Thinkstock

Daniel osztályfőnökét is megdöbbentette és sokkolta a népszerű és tehetséges diák hirtelen halála. A rögbicsapat tagjait is mélyen lesújtotta a fiú tragikus halála, akit mindenki jókedélyű, egészséges, szorgalmas és dolgos fiatalemberként ismert. A gazdálkodó család gyermeke már egészen kiskorában beleszeretett a farmeréletbe. Imádott birkákat terelgetni és a szabadban foglalatoskodni. Rendkívüli népszerűségnek örvendett mindenütt, és lelkiismeretesen gondoskodott mindenkiről, különösen a kishúgáról.

Michael Singleton igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy Daniel halálát egy szükséges és megfelelően végrehajtott műtét következtében kialakult rendkívül ritka szövődmény okozta.

Tipp! Az elbűvölő Barbra Streisand arcai. Kattints a galériáért!



Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.