Rosszul bánik a kislányával? Meggyanúsították a sorozatszínészt

műtét sorozat színész kislány siketek bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 35 éves, népszerű sorozatszínész Rita Simonst azzal gyanúsítják, hogy nem bánik megfelelően a kislányával - mindezt azért, mert siket kislányán egy olyan speciális fülműtétet végeztetne el, amitől visszanyerhetné a hallását.

A Nagy-Britanniában népszerű EastEnders című szappanopera szereplője, Rita Simons elhatározta, hogy siketen született hatéves kislányán, Maiyán egy speciális cochleatranszplantációs műtétet végeztetne el, melynek eredményeképp a kislány mindkét fülére hallana. Maiyának egyébként van egy ikertestvére is, akinek nincs baj a hallásával.

www.helloonline.com
www.helloonline.com

A színésznő döntését azonban heves negatív kritika fogadta, sőt egy fiatal nő egyenesen rossz bánásmóddal vádolta meg Rita Simonst. "Főként azok vádaskodnak, akik úgy gondolják, hogy a siketséget el kell fogadni, nem pedig egy olyan fizikai hiányosságként kezelni, amin segíteni lehet" - mondta az eset kapcsán Simons. "Teljes mértékben tiszteletben tartom az ő véleményüket is, de az nagyon érzékenyen érintett, mikor egy 19 éves lány azzal vádolt meg, hogy rosszul bánok a kislányommal, amiért cochleatranszplantációs műtétet végeztetnék el rajta, aminek köszönhetően visszakaphatja a hallását. Aki ismer, az tudja jól, hogy bármit feláldoznék a gyerekeimért, és akkor jön valaki, aki semmit nem tud rólam, és elkezd vádaskodni" - nyilatkozta Simons a Hello! magazinnak.

"Tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy csodakezelés, és a kislányom hallása a műtét után sem lesz tökéletes, de idővel agya képes lesz feldolgozni a hanginformációkat, aminek következtében bizonyos hangok ismerőssé válnak számára. Szeretnék mindent megadni a kislányomnak, azt is, ami születésétől fogva nem adatott meg neki. Ha van lehetőség, hogy segítsek a gyerekemnek, miért ne tenném meg, ettől miért lennék rossza anya?" - mondta a vádaskodásokra reagálva a színésznő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.