Milliók előtt, élő adásban ment el mammográfiai szűrésre Amy Robach amerikai riporter, aki ekkor még nem gondolta, ezzel az életét fogja megmenteni.

Az ABC televíziós riportere, Amy Robach a csatorna kérésére egyezett bele abba, hogy élő adásban megy el mammográfiai szűrésre. A riporternő, aki elmondása szerint egészséges életmódot él és családjában sem fordult még elő a rák, ekkor még nem is gondolta, milyen élet-halál helyzetbe fog kerülni.

Forrás: AFP
Amy Robach, az ABC televíziós riporternője

A diagnózis ugyanis korai stádiumban lévő mellrákot mutatott ki. A negyvenéves nő dupla masztektómián és helyreállító műtéten esett át. "Az orvosok azt mondták, a mammográfia mentette meg az életem" - írja Amy az ABC honlapján. Hozzátette, csak remélni tudja, története inspirálóan hatnak más nőkre is.

Kopasz Mona Lisával a rák ellenhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131107-kopasz-mona-lisaval-inditott-figyelemfelhivo-kampanyt-egy-olasz-rakellenes-szervezet.html Levélben búcsúzott Katalin hercegnő egy rákos kisfiútólhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131107-katalin-cambridgei-hercegno-meghato-levelben-nyilvanitott-reszvetet-egy-daganatban-meghalt.html 5 eset, amikor a csomó nem jelent mellrákothttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20131007-csomok-a-mellben-amikor-nem-mellrak-a-diagnozis.html Bimbóinjekcióval előznék meg a mellrákothttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20131022-a-legtobb-emlorak-a-tejcsatornakbol-indul-ki-ezert-bimboinjekcioval-eloznek.html Egy rákkal küzdő nő bakancslistájahttp://www.life.hu/gyogyulj/20131024-bakancslista-avagy-50-dolog-amit-egy-rakkal-kuzdo-no-meg.html