Rossz hírünk van azok számára, akik egészen eddig kitartóan keresték a G-pontjukat. A jó hír viszont az, hogy egyáltalán nincs minden veszve.

A napokban jelent meg a Nature Reviews Urology nevű orvosi szaklapban olasz tudósok tanulmánya, amely egy másik erogén terület létezésére mutat rá. Az Emmanuele A. Jannini professzor vezette kutatás szerint a nők csúcsra juttatása jóval összetettebb egy kis pont megtalálásánál.

Forrás: Getty Images

Véleményük szerint az úgynevezett CUV-rész, vagyis a csikló (clitoris), a húgycső (urethra) és a hüvely elülső fala (vagina) megfelelő stimulálása szex közben egészen biztosan az orgazmusig repíti a hölgyeket.

Csikló, O-pont és társaik
A német Ernst Grafenberg az ötvenes években mutatott rá először a G-pont létezésére, amelynek örömére rögtön az orvosról nevezték el a hölgyek örömszerzési forrását. A hetvenes években már azt is tudni lehetett, hogy a csikló izgatásával még könnyebben juthatunk el a csúcsig. Nemrég pedig egy dr. Charles Runels nevű orvos rántotta le a leplet a G-pont létezéséről: szerinte a G-pont nem létezik, ha pedig mégis, nincs konkrét fizikai szerkezete. Helyette viszont van O-pontunk, amely a csiklóhoz közeli területet és a hüvely belső részét jelöli. (Csak így zárójelben: mindegyikőjük férfi volt.)
És amikor még azt hittük, hogy létezik a G-pont
Mítoszok ide vagy oda, mi azért mindig is reménykedtünk abban, hogy egyszer átélhetjük a G-pontos élvezeteket. Nemcsak minket ihletett meg néhány izgató szexpóz erejéig, hanem a Life.hu néhai hancúrszakértőit, Katit és Vilit is - pajzán tapasztalataikat IDE kattintva olvashatod el.