Leálltak a lélegeztető gépek, nyolc gyermek vesztette életét Pakisztánban

halál lélegeztetőgép leállás oxigénpalack gyermek kórház Pakisztán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolc kisgyermek vesztette életét egy pakisztáni kórház intenzív osztályán, miután technikai hiba miatt leálltak a lélegeztető gépek - jelentette kedden a pakisztáni sajtó.

A Capital TV nevű helyi televíziós csatorna közölte, hogy a Pakisztán keleti részén fekvő Vehari városának közkórházában a kedd reggeli órákban kiürültek a lélegeztető gépeket működtető oxigénpalackok, és a berendezések leálltak.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az áldozatok hozzátartozói a történtek miatt kifogást emeltek az egészségügyi intézménynél. A kórház igazgatója ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy a betegek halála természetes úton történt, mivel az üres oxigénpalackokat azonnal lecserélték.

A tartományi kormányzó magyarázatot kért az esetre a helyi egészségügyi szervektől, akik vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

A Save the Children nevű nemzetközi gyermekvédő szervezet adatai szerint Pakisztánban évente 200 ezer csecsemő már a születés utáni első hónapban meghal – írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.