A magyar munkavállalók több mint fele tartja úgy, hogy munkahelye gyakran stresszes. Ez az egészségi kockázatokon túl komoly - becslések szerint 440 milliárd forint - veszteséget okoz a vállalkozásoknak is - ismertették egy uniós felmérés adatait az Európai Munkavédelmi Hét alkalmából megrendezett sajtótájékoztatón Budapesten.

Tízből minden negyedik munkavállaló szerint munkahelyén nem, vagy nem megfelelően kezelik a stresszt - derült ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) által működtetett Nemzeti Munkavédelmi Fókuszpont eseményén ismertetett kutatásból.

Forrás: Thinkstock
Mekkora árat fizetsz azért, hogy többet keress?
Idehaza aligha engedheti meg magának bárki is, hogy lazítson. Hogy ne ugyanolyan erővel kapaszkodjon felfelé a ranglétrán, mint korábban, és hogy egy pillanat erejéig ne verje az öklével a felette elterülő üvegplafont. Luxus a kiégés, a motivációvesztés, a boldogságkeresés, sőt, még a nyári szabadság kivétele is. A Life.hu legfrissebb cikkét a kiégésről itt érheted el.

Az állandó stressz növeli a szív- és érrendszeri betegségek gyakoriságát és nehezíti az egészséges életvitelt - ez derül ki a Szívderítő cikkéből, melyből megtudhatod, mi a munkavédelmi hét, és mi is a kezdeményezés célja. Az is kiderül, hogyan változtak meg a teljesítményelvárások az utóbbi időben, és ez miként hat az életünkre.