Megerőszakolták, fotót posztoltak róla, öngyilkos lett - a tinilány nem bírta elviselni a szégyent

Forrás: AFP/PhotoAlto/Laurent Hamels -
öngyilkos nemi erőszak erőszak öngyilkosság Törd meg a csendet!
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 15 éves, öngyilkosságba kergetett lány története bejárta a világsajtót. Az, aki az egész lavinát elindította, a jogerős ítélet szerint mégis megúszta a börtönt.

A 15 éves Rehtaeh Parsonst egy bulin megerőszakolták. Mivel aznap este sokat ivott, nem sok mindenre emlékszik az éjszakából, ám nem is kell, a fiúk ugyanis kiposztolták az eseményről készült fotókat a közösségi oldalra. Az egyik képen a lány éppen az ablakon hányt ki - miközben megerőszakolták. Rehtaeh nem tudott megbirkózni a megaláztatással, később öngyilkosságba menekült.

Forrás: Origo

A napokban lezárult bírósági tárgyalás megdöbbentő ítéletet hozott: az a most 20 éves fiatalember, aki az ominózus fotót megosztotta az interneten - elindítva ezzel azt a lavinát, ami a tini öngyilkosságához vezetett - szabadon távozhatott. Ugyan 12 hónap próbaidőre ítélték, ám börtönbüntetést nem kapott - írja az Independentre hivatkozva a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.