Kanyaróban halt meg egy másfél éves kisgyerek

Forrás: Thinkstock -
betegség védőoltás egészség kanyaró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tragikus eset Berlinben történt, a kisgyerek nem kapott védőoltást - közölték német egészségügyi tisztségviselők. 

A tisztviselők azt is hozzátették, hogy megpróbálják növelni az oltások arányát és szigorítják a védőoltások ellenőrzését is az országban - írta az MTI.

Forrás: Thinkstock

A kanyarójárvány tavaly őszi fellobbanását követően a német fővárosban hatszáz megbetegedést regisztráltak.
A kisfiú halála újra lángra lobbantotta a védőoltások körüli vitát, Németországban ugyanis nem kötelező a kanyaró elleni védőoltás.

Hermann Gröhe, német egészségügyi miniszter azokhoz a szülőkhöz szólt a hétvégén, akik megtagadják a védőoltást gyermeküktől:

"Felelőtlenség az az irracionális félelemkeltés, amellyel némelyek a vakcina beadása ellen foglalnak állást. Bárki, aki megtagadja az oltást, nem csupán saját, hanem mások gyermekét is veszélyezteti. Ez pedig súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet"

Azt is elmondta, hogy kiemelt figyelmet fordítank a továbbiakban a kisgyerekes szülők tájékoztatására valamint szigorúbban követik a beoltottság mértékét is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.