Laurát, elmondása szerint, gyermekkora óta kísérti az öngyilkosság gondolata. A Belgiumban élő nőnek engedélyezték az orvos felügyelet mellett végrehajtott eutanáziát.

Az élet nem nekem való" - ezt mondta orvosainak a 24 éves Laura, aki testileg teljesen egészséges, szörnyű halálvágya azonban gyermekkora óta kísérti.

A kép illusztrációForrás: AFP

A belga nő, aki nem várt gyermekként jött világra, alkoholista édesapja pedig egész kislánykorát megkeserítette, a DeMorgen nevű lapnak úgy fogalmazott: megpróbált normális, jobb életet élni, egy időre még nagyszüleihez is elköltözött a kiegyensúlyozottabb, békésebb lét reményében, de az öngyilkosság egész életét végigkísérte, számára az egyetlen járható út a halál.

A lány 21 éves kora óta egy pszichiátriai intézményben él. A belga bíróság engedélyezte Laura számára az eutanáziát, amelyet még ezen a nyáron végre is hajthatnak rajta. Belgiumban az eutanázia 2002 óta legális - hogy mely esetekben lehet kérni az orvosi felügyelet mellett végrehajtott halálba segítést, arról bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Eutanázia gyerekeknek
Nemrégiben egy brit édesanya elkeseredetten számolt be szívszorító győzelméről a precedens értékű bírósági tárgyaláson, ahol a bírónő engedélyezte, hogy véget vessenek súlyosan fogyatékos kislánya életének. Mit gondol ma a világ a gyermek-eutanáziáról? Ennek jártunk utána ITT.