Tragikus kór! Torokfájásból végtagamputáció lett

Forrás: Thinkstock -
betegség tüdőgyulladás kóma intenzív osztály amputáció torokfájás Castleman-betegség kórház nyaralás szkeptikus sokk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 38 éves Matthew Parkes feleségével és 4 éves gyerekével nyaralt Mallorcán, ahol torokfájás miatt orvosoz fordult.

A torokfájásra panaszkodó férfit egy spanyol magánkórházban látták el, ahol tünete tüdőgyulladásba fordult, majd szervi elégtelenség lépett fel nála, végül szeptikus sokkot kapott. Mindkét lábát és az egyik kezét is amputálni kellett, miután diagnosztizálták nála a Castleman-betegséget, de még így sem utazhatott haza, mert a manchasteri kórház intenzív osztálya tele volt.

A kép illusztárció Forrás: Thinkstock

„Legutóbb, amikor felébredt, azt mondta, szeret engem. Nem tudok nélküle élni” – mondta a felesége. „Nagyon szeretnénk hazaszállítani, hogy a családja mellette lehessen” – folytatta. Ezt egyelőre nem sikerült elérniük, de amikor egy másik magánkórházba szállították Spanyolországban, kómába került, bal tüdeje összeomlott és intubálni kellett. A hazai kórház vezetősége azt nyilatkozta, mindent megtesznek, hogy a férfi hazakerülhessen. Képeket a férfiról itt találsz!

A Castleman-betegség a nyirokcsomók ritka elváltozása. Az esetek többségében a betegség tünetmentes, felfedezése esetleges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.