Lefagyasztatta agyát Du Hong sci-fi író, hogy később feltámaszthassák

Forrás: Thinkstock -
agy science fiction krionika Kína sci-fi Arizona feltámasztás író lefagyasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több milliót fizetett a kínai science fiction írónő, Du Hong, hogy hibernálják agyát abban a reményben, hogy ezáltal egy napon újra visszahozzák őt az életbe.

Du Hong tavaly májusban hunyt el hasnyálmirigyrák következtében. A gyermekkönyveket és sci-fiket író kínai nő még halála előtt rendelkezett tulajdon agyáról, amelyet lefagyasztottak, hogy a halála után egy másik testben, de visszatérhessen az életbe.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A kérést az Alcor Life Extension Foundation arizonai krionikával foglalkozó alapítvány teljesítette 120 ezer dollárért, vagyis körülbelül 33 millió forintnak megfelelő összegért cserébe. Du Hong a Digital Trend szerint a kezelései alatt találkozott a krionika tudományával, és bár tapasztalataiból később könyv is készült, igazán csak később kezdte el érdekelni, mint megoldás az élet újabb lehetőségére.

5 millió forintért te is életre kelhetsz pár 100 év múlva

A kísérleti módszert választó "pácienseket" az intézetben mínusz 196 fokos folyékony nitrogénbe teszik, mely annyira lehűti a testüket, hogy minden bomlási folyamatuk leáll. A jelenlegi álláspont szerint ez az állapot a végtelenségig kihúzható, tehát nyugodtan meg lehet várni, míg - akár többszáz év múlva - az orvostudomány odáig fejlődik, hogy képes kiolvasztani és aztán meggyógyítani őket. A Life.hu cikkét a krionikáról ide kattintva olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.